Hajduk primio čak osam golova od Dinama i Villarreala

Petak, 19. kolovoza 2022. 09:52 Napisao/la  Toni Bilić
Hajduk primio čak osam golova od Dinama i Villarreala

Villarreal je u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige s praktično rezervnom momčadi pobjedio Hajduki rezultatom 4:2.

Konačni rezultat nije realna slika događanja na stadionu Levantea u Valenciji, gdje je susret odigran.

Splićani imaju daleko bolji rezultat od onoga što su prezentirali na travnjaku.

Prezentirali su gotovo ništa.

Španjolski predstavnik u ovom trenutku je dvije, tri dimenzije ispred bijelih.

Hajdukovci su osjetili kakav se nogome igra na europskim travnjacima, kada se naiđe na momčad poput "žute podmorice".

(Pre)daleko su bijeli od Europe, poraz od dva razlike u nekim drugim uvjetima mogao bi ponuditi nadu u možebitni prolaz, ovaj samo nudi san koji će Hajduk teško dosanjati, a to je plasman u daljnje natjecanje.

Trener Valdas Dambrauskas pogubio se u svojim taktičkim zamislima, izmislo je protiv Dinama i Villarreala nešto neostvarivo.

U najvećem hrvatskom derbiju u srazu s aktualnim prvakom zaigrao je trojicom stopera, u ogledu sa Španjolcima na stoperske pozicije je stavio Borevkovića i Eleza, koji su uvjerljivo bili najgori igrači na terenu, te Awazeima u veznoj liniji.

Ne znamo da li mu je netko sugerirao takve taktičke postavke ili je to njegovo djelo.

U svakom slučaju, u te dvije utakmice mreža vratara Lovre Kalinića zatresla se čak osam puta, tresla bi se više puta da Kalinić nije obranio nekoliko teških lopti.

I još nešto, u srazu s modrima četri gola primili su u drugom dijelu, protiv "žute podmorice" u prvom poluvremenu i to nakon što su na obje utakmice prvi zabili gol.

Do uzvrata će živjeti mala nada za možebitni prolaz, nakon toga ogleda čelnici kluba trebaju prodati što se prodati može.

Prvi na listi za odlazak je Stipe Biuk, koji je bio najbolji u ogledu sa Španjolcima, zabio je vodeći gol.

Drugi ili možda prvi je Marko Livaja.

Na objema utakmicama, protiv Dinama i Villarreala, iskazao je dozu nervoze, koja se najbolje očitovala kod nepotrebno zarađenog žutoga kartona u Valeciji, te posebice kada mu Krovinović nije dodao loptu u situaciji kada je mogao ugroziti vrata Reine.

Iako je asistirao Biuku za gol, daleko je bio od pravog Livaje.

Villarreal je Hajduk stavio na svoje mjesto kada je u pitanju Europa.

Daleko su bijeli od iole ozbiljnije europske momčadi.

U nedjelju u prvenstvenom dvoboju na Poljud stiže Lokomotiva.

To je realnost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.