Hajduk počeo pripreme, Damir Burić pohvalio Gorana Vučevića za dovođenje Veleza

Ponedjeljak, 11. siječnja 2016. 19:58 Napisao/la  Ivan Jelić

Bilo je jako teško pronaći tako kvalitetnog igrača u ovom periodu, kaže Burić


Nogometaši Hajduka počeli su pripreme za proljetni dio polusezone. Prozivka je obavljena u Bijelom salonu, a odmah potom igrači su odradili prvi trening u 2016. godini.

- Intenzitet neće biti na visokom nivou, pričekat ćemo igrače, koji još trebaju doći. Najvažniji dio priprema ćemo odraditi u Turskoj, klub se pobrinuo osigurati nam dobre uvjete i veselimo se tom periodu, kazao je trener Hajduka Damir Burić.

Velez, Jefferson, Velazquez i Milić se tek trebaju pridružiti momčadi...

- Vučević je jako dobro odradio svoj posao, posebno što se tiče Veleza. On je profil igrača koji nam je potreban i kojeg smo tražili. Bilo je jako teško pronaći tako kvalitetnog igrača u ovom periodu. Nadam se da će nas svojim znanjem popuniti na deficitarnoj poziciji. Ohandza je još uvijek u fazi rehabilitacije. Moramo sačekati signal liječnika kad on može početi s naporima. Do sada smo bili jako strpljivi i takvi moramo biti i u ovim zadnjim momentima. Mi smo na jako dobrom putu, imamo interne ciljeve koje želimo ostvariti. Momčad slično razmišlja, jednostavno želimo biti bolji u odnosu na prošlu polusezonu. Najviše mjesta za napredak imamo u fazi realizacije, rekao je Burić.

Kapetan Goran Milović poveo je igrače na travnjak:

- Trener nam je kazao da moramo podignuti razinu igre na jedan nivo više, uz to da nam onaj momčadski duh u svlačionici ostane isti, pa će i rezultati biti bolji. Na nama je da radimo maksimalno i rezultat neće izostati. Razlika na ljestvici je dostižna, svi se nadamo da što duže možemo držati priključak i da našu ligu možemo učiniti zanimljivom. Svi vjeruju u to, doveli smo i dva nova napadača. Imamo ambicije boriti se za sam vrh. Imali smo vremena za odmor. Kada se prisjetim one ljetne pauze od 6-7 dana, onda je ovih 20 bilo i više nego dovoljno. Odmorili smo glave, napunili baterije, kaže Milović koji bi trebao produžiti ugovor sa splitskim klubom:

- Razgovaramo oko novog ugovora, sve sa Hajdukom je na prijateljskoj bazi. Vidjet ćemo što je najbolje za klub i za mene. Ambicija je da se borimo za vrh, a što klub bude bolji, onda i svi mi igrači možemo očekivati poziv u reprezentaciju. Sportski je nadati se tome, zaključio je Milović.

- Cilj je biti što bliži vrhu, nadamo se da možemo iznenaditi protivnike. Imamo Kup i prvenstvo, želja nam je otići što dalje. Pa biti i prvak. Doveli smo jedno pojačanje, vratili smo Prskala s posudbe, a novih igrača neće biti, osim ako se netko ne proda. Skautska služba je pratila Veleza, sportski direktor je dao zeleno svjetlo. Kazao je da je to profil igrača kakav nam treba, a trener je bio taj čija je bila zadnja, kazao je predsjednik Marin Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.