MEMORIJAL ANDRIJA IVANKOVIĆ

Hajduk u finalu pobijedio Budućnost

Ponedjeljak, 04. veljače 2013. 17:55 Napisao/la  Ivan Jelić
Finale: Hajduk - Budućnost 3:0 (Sušić 53, Kouassi 58, Vuković 88)

FINALE

HAJDUK – BUDUĆNOST 3:0

Strijelci: 1:0 Sušić (53), 2:0 Kouassi (58), 3:0 Vuković (88)

HAJDUK: Blažević, Vladislavić (49 Medak), Jonjić, Milović, Stojanović, Plazonić, Lima, Tomaš, Sušić (78 Caput), Kouassi (73 Tomašević), Vuković (88 Jelić)

Nogometaši Hajduka pobjednici su 23. Memorijalnog turnira Andrija Anković. Splićani su u finalu uvjerljivo pobijedili Budućnost iz Podgorice.
Kapetansku traku u odsustvu ozlijeđenih Maloče i Oremuša ponio je po prvi puta Ivan Vuković Giga koji je prošlog ljeta upravo iz Budućnosti stigao u Hajduk. Tako je Giga poveo bijele protiv svoje Budućnosti u borbu za pobjednički pehar. Na tribinama stadiona našlo se 2.000 tisuće gledatelja među kojima i 500-tinjak pripadnika Torcide.

Od početka susreta bijeli su dominirali, već u 11. minuti pogodili su gredu gola gostiju. Slobodni udarac sa nekih dvadesetak metara izveo je Vuković vratar Agović uspio je loptu odbiti umjesto mreže završila je na gredi. Pljesak navijača zaradio je Kouassi koji je sa loptom pretrčao 50-tak metara i potom uposlio Vukovića koji puca prema vratima, bio je neprecizan. Uzvratila je Budućnost u 26. minuti , Nikač je sa nekih 15 metara pucao, Blažević je bio na mjestu. U samoj završnici prvog dijela Splićani su mogli povesti, vratar Agović je u 40. minuti u kaznenom prostoru srušio Tomaša, sudac je pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Vuković, no njegov udarac Agović je uspio obraniti.

U nastavku susreta bijeli su bili puno precizniji, efikasniji, postigli su tri gola a da se pritom njihova mreža nije niti jednom zatresla. Hajduk je u vodstvo došao u 53. minuti kada je Sušić udarcem sa nekih 12 metara poslao loptu pod gredu nemoćnog vratara gostiju. Samo pet minuta kasnije crnoputi Kouassi je po drugi puta zatresao mrežu Budućnosti, njegov udarac sa petnaestak metara završio je u desnom donjem kutu gola gostiju. Točku na i stavio je a tko drugi nego Vuković, koji je dvije minute prije kraja zabio "svojima" i tako potvrdio pobjedu Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.