Hari Vukas odmah Igora Tudora poslao u zaborav i stekao pravo (p)ostati trener splitske momčadi

Ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. 13:51 Napisao/la  Toni Bilić

Treba jasno reći da prezentacija Hajduka u Osijeku nije bila ništa posebno, bila je to malo bolja igra nego kada je momčad vodio Igor Tudor

Hari Vukas
Hari Vukas Foto: www.hnkhajduk

Hajduk je u Gradskom vrtu pobijedi (2:1) Osijek pod vodstvom za sada još uvijek v.d. trenera Harija Vukasa, koji je dobio u ruke "vrući kumpir" nakon drugog "bijega" Igora Tudora s klupe bijelih.

Samo su najveći optimisti vjerovali da se Hajduk može vratiti neporažen, a kamoli da može slaviti na uvijek teškom i neugodnom osječkom travnjaku.

Splićani su osvojili sva tri boda u srazu s neuvjerljim domaćinom što nimalo ne umanjuje uspjeh splitske momčadi.

Pobjedom je Hari Vukas poslao Igora Tudora u zaborav!

Vjerujemo da je sebi zacementirao mjestu na klupi do daljnjega.

Nakon slavlja u Osijeku nitko više ne spominje Tudora, koji je novim odlaskom s Poljuda "zabio" autogol.

Najvijači mu neće zaboraviti dva "bijega" s klupe.

To je u konačnici samo njegov problem. Bez obzira na sve želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere u slavom Juventusu.

Da se vratimo na dvoboj s Osijekom.

Vukas nije mnogo mijenjao momčad, vratio je u početni sastav stopera Vuškovića i napadača Jaira koji su odradili kazne od kartona.

Upravo je Jairo na najbolji mogući način okrunio povratak u startnu jedanaestoricu, zabio je prvi gol za vodstvo bijelih i to nakon punih šest mjeseci posta.

Posljednji puta se upisao u listu strijelaca 22. veljače ove godine u pobjedi nad Goricom.

Pun Vukasov pogodak bili su Dimitrov i Mujakić na klupi, stoperi su ušli u završnici susreta da spriječe poravnjanje rezultata u čemu su uspjeli.

Gore pomenuti dvojac ničim nije pokazao da je pojačanje za obranu splitskog kluba.

Istina, Ismajli je u nekoliko navrata iskazao nesigurnost, no u tandemu s Vuškovićem djeluje puno bolje nego tandem Dimitrov – Mujakić.

Ne treba zamjeriti Vukasu što je pri kraju susreta umjesto novaka Todorovića, koji je najvjestio da bi mogao biti od koristi, na poziciju desnog beka postavio napadača Jakolića, što je Tudorova "inovacija".

Treba jasno reći da prezentacija Hajduka u Osijeku nije bila ništa posebno, bila je to malo bolja igra nego kada je momčad vodio Tudor.

Najvažnije je da je ostvarena pobjeda koja će na svojoj punoj težini dobiti tek ako u idućem kolu Hajduk pobijedi Slaven Belupo na poljudskom travnjaku.

Vukas je do sada već vodio Hajduk i to nakon prvog Tudorova bijega, te potom poslije smjene Poklepovića, odnosno Vučevića, ukupno je vodio devet utakmica.

Tada je bio "vatrograsno" rješenje.

Vukas je "vojnik" kluba, pobjeda u Osijeku daje mu za pravo očekivati da će postati trener Hajduka.

Tudora je odmah poslao u zaborav, što nije nevažno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.