Nogometaši Hajduka pobijedili Široki Brijeg na Poljudu

Nedjelja, 16. siječnja 2022. 16:45 Napisao/la  T. B.
Ivan Dolček
Ivan Dolček Foto: HNK Hajduk

 Hajduk je u pripremnoj utakmici pobijedio Široki Brijeg pred 2151 gledatelja na Poljudu.

Nakon uvodnog ispitivanja snage, koje je trajalo nekih dvadesetak minuta, počeli su padati golovi.

Najprije su poveli domaćini preko Dolčeka, koji je "ukrao" loptu gostima na svojoj polovini terena, pretrčao je potom više od pedesetak metara, bio je neuhvatljiv za Širokobriježane, ušao je u kazneni prostor i s desetak metara poslao loptu u mrežu.

Samo dvije minute poslije gosti su stigli do poravnanja rezultata, ubacio je Ikić, nekadašnji hajdukovac Mujan glavom je iz blizine poslao u mrežu.

Promašili su gosti stopostotnu priliku u završnici prvoga dijela, bila je to kooprodukcija dvojice hajdukovaca u Širokom Brijegu, Blagaića i Mujana.

Potonji je odlično uposlio Blagaića, koji je sam s desetak metara poslao loptu preko gola.

U nastavku susreta dva puta je odlično pucao Kolega, dva puta je Kalinić odlično obranio.

Samo što je ušao na teren, Livaja je na sistenciju Grgića pogodio desnu stativu gola gostiju.

Domaćini su do prednosti došli iz tri poteza, Elez je pronašao Livaju koji je uposlio mladog Brkljača, ovaj je s 12 metara pogodio desni gornji kut.

HAJDUK: Kalinić (od 60. Perić), Čolina, Simić (od 60. Katić), Dimitrov (od 60. Elez), Melnjak (od. Lovrencsics), Vuković (od 60. Grgić), Atanasov (od 46. Fossati), Brkljača (od 76. Lazar), Krovinović (od 60. Pukstas), Dolček (od. Biuk), Mlakar (od 60. Livaja)

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Musa, Jurić, Prusina Kolenda, Čavar, Blagaič, Llanos, Rozić, Mujan, Ikić. Još su igrali: Pehar, Ravijan, Medić, Čuljak, Valinčić, Kolega, Martić, Paponja, Vukoja, Lukić, Lasić, Jurica.

Pripremna utakmica: Hajduk - Široki Brijeg 2:1 (Dolček 25, Brkljača 72/Mujan 27)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.