Hajduk ostao bez prvog napadača, Kopiću neće biti lako ostati ispred Osijeka i Rijeke

Ponedjeljak, 08. siječnja 2018. 09:23 Napisao/la  Ivan Jelić

To što je klub financijski stabiliziran prodajom igrača nije fasciniralo navijače, njih zanimaju samo rezultati, titula prvaka, Kup...

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: Lario Tus

 Najbolji igrač i strijelac Hajduka u minuloj polusezoni, napadač Ante Erceg, otišao je u Emirate i postao novi član šestoplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva Al Ahli Shaba.

Erceg je postigao devet golova u HNL-u, jednom je bio strijelac u kupu Hrvatske, te se tri puta upisao u listu strijelaca u kvalifikacijama za Europsku ligu. Splićani će na ime obeštećenja dobiti 1,7 milijuna eura.

Poljud je napustio Ivan Pešić koji je postao novi član Dinama iz Bukurešta, bijeli će za njega dobiti skromnih 50.000 eura.

Na korak odlasku je Grk Gentsoglou Savvas, koji je trebao postati novi član turskog prvoligaša Yeni Malatyaspor. Njegovo obeštećenje iznosi cca 700.000 eura.

U ponedjeljak počinju pripreme bijelih za proljetni dio sezone, glavni cilj je pokušati osvojiti Rabuzinovo sunce koje dobiva pobjednik kupa Hrvatske.

Trener Željko Kopić nema laku zadaću da pokuša osvojiti Kup i da prvenstvo završi iza vodećeg Dinama, posebice nakon što je ostao bez najvažnijeg igrača Ercega.

Puno je problema na Poljudu, ali još više enigma.

Vratarima Stipici i Grbiću na ljeto istječu ugovori, isto tako mladom stoperu Bosančiću, te trolistu napadača Ohandzi, Futacsu i Almeidi.

Već prvog dana 2018. godine svi oni mogu razgovarati s klubovima koji su iskazali zanimanje da ih dovedu u svoje redove, jer nisu prihvatili nove ponuđene ugovore Hajduka.

Stipica je ispao iz momčadi, svoju priliku sjajno je iskoristio Letica.

Grbić pak nije dobio pravu priliku da se iskaže. Stipica i Grbić žele napustiti bijele u ljetnom prijelaznom roku.

Od trolista napadača Ohandza, Futacs i Alemida, samo je prvi donekle zanimljiv za daljnu suradnju, dok se od preostalog dvojca ne može puno očekivati.

Mađar je zbog ozljede koljena dugo izvan travnjaka, tko zna kada će se oporaviti, dok se Almeidu može uvrstiti u kategoriju veterana.

Mario Branco je sportski direktor bez kredibiliteta, njegove procjene više nisu vjerodostojne nakon svih promašaja u dovođenju igrača i trenera (Pušnik, Carrillo) u proteklih gotovo dvije godine otkako je prvi čovjek struke.

Predsjednik Ivan Kos nije prihvatio njegovu ostavku poslije poraza od Rudeša.

Fotelja predsjednika Kosa je također dobrano uzdrmana, Torcida ne želi da on vodi klub, jasno su mu poručili da je njegovo vrijeme na Poljudu „iscurilo“.

To što je klub financijski stabiliziran prodajom igrača nije fasciniralo navijače, posebice ne Torcidu.

Njih zanimaju samo rezultati, titula prvaka, Kup...

Uz to navijači nisu zadovoljni što je klub napustio Ante Erceg, taj odlazak izazvat će dodatni pritisak na klupske čelnike.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.