Hajduk od transfera Ante Vukušića dobiva 70 posto, preostali dio pripada igraču

Četvrtak, 23. kolovoza 2012. 09:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Iznos od 3,8 milijuna eura dijeli se tako da 70 posto pripada klubu, dok 30 posto iznosa dobiva igrač što znači da će Hajduk zaraditi oko 2,5 milijuna eura

Ante Vukušić u petak bi trebao biti službeno predstavljen kao novi igrač novog prvoligaša Pescare. Čelnici bijelih prihvatili su ponudu talijanskog kluba čiji su dres svojevremeno nosili nekadašnji igrači Hajduka Blaž Slišković i Tomislav Erceg.

Dogovoreno je da će Pescara platiti obeštećenje u iznosu od 3,8 milijuna eura i to u tri rate. Odmah će uplatiti 2,3 milijuna eura dok će preostali dio uplatiti u dvije jednake rate, najkasnije u roku od 6 mjeseci. Vukušić bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor i godišnje zarađivati najmanje 500.000 eura.

Hajduk bi od transfera trebao zaraditi oko 2,5 milijuna eura. Naime, 3,8 milijuna eura dijeli se tako da 70 posto pripada klubu, dok 30 posto iznosa dobiva igrač. U konačnici klub nije dobio onoliko novaca koliko je očekivao, od transfera Vukušića očekivala se zarada od 4,5 do 5 milijuna eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.