Hajduk naviknuo na poraze od Rijeke, Marijan Pušnik postao novi rekorder

Ponedjeljak, 07. studenog 2016. 08:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Nakon novog poraza od Rijeke ostat će Pušnik zapamćen kao trener kojemu je Rijeka u 15 prvenstvenih kola pobjegla čak 13 bodova


Hajduk je još jednom poražen u Jadranskom derbiju sa Rijekom, Splićani čak 17 utakmica ne znaju za pobjedu protiv Riječana.

 Posljednju pobjedu "bili" s Poljuda ostvarili su protiv bijelih s Kantride, odnosno sada sa Rujevice, 21. ožujka 2012. godine, kada su stadionu podno stijena slavili sa 3:0, momčad je vodio bugarski stručnjak Krasimir Balakov.

 Prije sraza sa Interom u Zaprešiću, Osijekom na Poljudu te Rijekom na Rujevici, trener Marijan Pušnik  izjavio je da očekuje da će osvojiti 7. bodova. Osvojili su Splićani samo 4 boda!

 Očigledno je Pušnik slab prognozer ili još gore, trener nije prepoznao kakva igračka kvaliteta sjedi u svlačionici. Pušnik stalno ponavlja da su njegovi igrači izgubili samo od Dinama, Rijeke i Maccabija, a zaboravio je da nisu pobijedili Osijek, Istru 1961, Inter...
 
 Stalno pišemo da su ovoga ljeta u Hajduka doveli 11 novih igrača. Nitko od njih se nije iskazao kao pojačanje, ali svi itetako dobro zarađuju.
 
 Priča da se došli bez obeštećenja ne drži vodu, Futacs mjesečno prima cca 19.000 eura, ostali nešto manje.
 
 Jedno ime u cijeloj priči oko dolaska i odlaska igrače  malo se ili uopće ne spominje, a to je sportski direktor Mario Branco.
 
 On izgleda nije krivac  niti za jedan kadrovski promašaj,  a navodno mjesečno zarađuje između 25 – 30.000 eura. Uz to ima bonus od 5 posto na ime svakog transfera igrača koji je dođe ili ode iz Hajduka.
 
 Marijan Pušnik pošteno radi svoj posao, trudi se maksimalno ne bi li iz svojih igrača izvukao maksimum. Igračka kvaliteta je limitirana, barem kod većine.
 
 Nakon novog poraza od Rijeke ostat će Pušnik zapamćen kao trener kojemu je Rijeka u 15 prvenstvenih kola pobjegla čak 13 bodova. Pušnik je novi rekorder!

 U minuloj prvenstvu Hajduk je uoči Jadranskog derbija, koji je odigran 1. studenog na Poljudu, bio vodeći na ljestvici. Imao je dva boda više od drugoplasirane Rijeke prije poraza (0:3) nakon kojega je momčad Matjaža Keka preuzela jvodeću poziciju.
 
 Godinu dana poslije toga, Rijeka je čekala Hajduk na Rujevici s deset bodova viška na svom kontu, a sada bježe Splićanima 13 bodova.

 Ne možemo ne spomenuti romašeni projekt Naša dica. Upravo su Hajdukova "dica" u dresu Rijeke bili ponajbolji pojedinci derbija, Josip Elez je bio igrač utakmice. Zabio je dva gola vrijedna tri boda, a otišao je sa Poljuda prije četiri sezone u Lazio za 400.000  eura. Bradarić i Andrijašević dali su  veliki doprinos pobjedi Rijeke.
 
 Najveći problem leži u spoznaji da se više nitko ne ljuti što Hajduk ne može pobijediti Rijeku.
 
 Navikli su se na poraze i navijači, nitko se zbog toga više ne uzbuđuje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.