UEFA KAZNILA HAJDUK

Djelomično zatvorene tribine i 15.000 eura

Petak, 24. srpnja 2015. 19:54 Napisao/la  SC

Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofalan za klub i navijače, upzorava Brbić

Stigla je obavijest o kazni splitskom Hajduku zbog incidenata na utakmici u Kopru. UEFA je ovom prilikom Bijele kaznila s 15 tisuća eura i djelomičnim zatvaranjem tribina u sljedećoj europskoj utakmici, a to je okršaj protiv norveškog Stromsgodseta sljedećeg četvrtka. Prijava je stigla zbog isticanja rasističkih obilježja među navijačima Hajduka na stadonu Bonifika.

Što se tiče zatvaranja tribine, tu Hajduk neće izgubiti mnogo kapaciteta protiv Norvežana jer se kazna odnosi na obvezu zatvaranja tribine s najmanje 500 sjedećih mjesta. Iz Hajduka su na službenim stranicama priopćili kako će zatvoren biti jugoistočni sektor stadiona.

- Ovog puta radi se o relativno blagoj kazni, iako se radi o jako ozbiljnom incidentu kakve UEFA najstrože sankcionira. Apeliramo na naše navijače na Poljudu i na svim stadionima na kojima prate Hajduka da ne daju povoda UEFA-i da nas dalje kažnjava. Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofalan za klub i navijače., kaže predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Hajdukovce nakon ovoga čekaju nove kazne jer UEFA ima pokrenuta tri postupka protiv splitskog kluba, zbog upotrebe pirotehnike.

- U slučaju ponovljenog isticanja rasističkih obilježja kazna bi bila drastična: 50.000 eura globe i najmanje jedna utakmica bez gledatelja na Poljudu. Pozivamo stoga naše navijače da se ponašaju korektno i da uvijek imaju na umu da će zbog svakog incidenta najviše ispaštati Hajduk, naša momčad ali i svi pravi navijači koji će biti uskraćeni u slučaju da se na Poljudu bude moralo igrati bez publike, istaknuo je Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.