Hajduk kao trgovačko društvo sve mora naplaćivati preko fiskalnih blagajni

Utorak, 15. siječnja 2013. 17:22 Napisao/la  I. J.

Svi klubovi koji su poput Dinama registrirani kao udruge građana oslobođeni su uvođenja fiskalnih blagajni

Shodno novom poreznom zakonu, uvođenju reda u poreski sustav putem fiskalnih blagajni i Hajduk mora kao športsko dioničarsko društvo poslovati putem fiskalne blagajne.

- Mislili smo da se njihovo uvođenje odnosi samo na pružanje ugostiteljskih usluga, no dobili smo pojašnjenje iz Ministarstva financija da fiskalne blagajne trebamo koristiti prilikom prodaje ulaznice za utakmice, prodaje naših suvenira, plaćanje članarine navijača, godišnjih pretplata, kaže predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Svi klubovi koji su poput Dinama registrirani kao udruge građana oslobođeni su uvođenja fiskalnih blagajni, ne plaćaju porez na dobit i ne trebaju svaka tri mjeseca podnositi financijsko izvješće.

Za subotu je na Poljudu bio predviđen sastanak Nadzornog odbora i Uprave kluba s navijačima. Isti je odgođen za sedam dana zbog najave meteorologa o mogućim vremenskih nepogodama tako da navijači iz udaljenih mjesta Hrvatske ne bi mogli doći na sastanak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.