HAJDUK ISPAO IZ EUROPE Damir Burić najveći kandidat za nasljednika Siniše Oreščanina, ugrožena pozicija predsjednika Marina Brbića

Petak, 19. srpnja 2019. 09:41 Napisao/la  SC

Eventualna smjena predsjednika uprave nije procesualno jednostavna kao smjena trenera, najvažnije je što želi učiniti udruga Naš Hajduk

Damir Burić
Damir Burić

 

Sinišu Oreščanina ništa ne može spasiti od otkaza od neviđene blamaže u 1. pretkolu Europske lige, malteška Gzira elimnirala je (3:1) Hajduk nakon što je na Poljud stigla s dva pogotka zaostatka (0:2) iz prve utakmice.

Jedan od najtežih poraza u novijoj klupskoj povijesti izazvao je nerede na tribinama i čistku u klubu.

Oreščanin nije podnio ostavku nakon utakmice, trener Hajduka očito čeka dogovor oko otpremnine na koju ne bi imao pravo da je jednostrano raskinuo ugovor.

Trener Hajduka ionako je na vjetrometini otkada je javno stao iza Krešimira Gojuna, šefa škole smijenjenog krajem lipnja zbog toga što je sportskog direktora Sašu Bjelanovića optužio za pokušaj namještanja rezultata utakmice Hajduk II - Šibenik.

Oreščanin je tada mimo svih običaja objavio otvoreno pismo i neizravno optužio klupske čelnike da zagovaraju korupciju.

Ostao je na klupi iako se očekivala smjena.

Tada se kao njegova zamjena spominjao Damir Burić, 55-godišnji stručnjak koji je momčad Hajduka vodio u sezoni 2015/16.

Burić je izvjesno još uvijek najveći kandidat za novog trenera, nakon Hajduka radio je u austrijskoj Admiri Wacker i njemačkom drugoligašu Greuther Fürthu.

Čini se da Oreščanin neće biti jedina žrtva sramotnog poraza, ugrožena je pozicija predsjednika uprave Marina Brbića.

Predsjednik Brbić također se našao na vjetrometini nakon nedavnog sastanka s čelnicima HNS-a, udruga Naš Hajduk otvoreno je kritizirala njegov rad.

Eventualna smjena predsjednika uprave nije procesualno jednostavna kao smjena trenera, najvažnije je što želi učiniti udruga Naš Hajduk koja bira članove Nadzornog odbora.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.