Hajduk ima maksimalni broj bodova, ali nema igru za prvaka

Srijeda, 23. kolovoza 2023. 15:00 Napisao/la  Toni Bilić
Marko Livaja
Marko Livaja

Hajduk je na dosadašnje četri prvenstvene utakmice ostvario isto toliko pobjeda, ima maksimalni broj bodova ali nema igru za prvaka.

To je činjenica koju teško itko može pobiti.

Redom

1. DINAMO – HAJDUK 1:2
Modri su dominirali dvobojom imali su prednost od 1:0. Petkoviću je početkom drugog dijela Lučić obranio penal. U završnici je najprije Livaja zabio za poravnanje u veliku pogrešku uže obrane domaćina, da bi u sudačkoj nadoknadi mladi Pukštas zabio glavom za pobjedu i prva tri boda pored usnule obrane modrih. Uz puno, puno sreće Hajduk je slavio.

2. HAUDK – RIJEKA 1:0
Nikada slabiju Rijeku nismo vidjeli u nekoliko posljednjih godina. Sada već bivši trener Sergej Jakirović pokušao je zatvorenom varijantom doći do pozitivnog rezultata. Istina, na otvaranju susreta udarac Fruka uz pomoć Šarlije završio je lijevoj stativi gola Lučića. I to je bilo sve. Domaćini su bili bolji i neefikasni.

3. HAJDUK – SLAVEN BELUPO 3:0
Tko nije bio na utakmici pomislio bih da su bijeli lakoćom stigli do nove pobjede. Daleko je to od istine. U prvom dijelu gosti su imali dvije velike prilike, Crnac i Hlevnjak nisu bili precizni. Bilo je to najlošije prvo poluvrijeme od dolaska Ivana Leke na klupu. U nastavku su bijeli zaigrali mnogo bolje, uz neke izmjene u momčadi i u konačnici su ostvarili uvjerljivu pobjedu.

4. RUDEŠ – HAJDUK
Samo prvih petnaestak minuta susreta bijeli su dominirali, postigli su dva gola u režiji Marka Livaje, prvog je sam zabio na asistenciju Dolčeka, kod drugog je asistirao strijelcu (Melnjak). Nakon toga su domaćini bili bolji ali ne i previše opasni.

Nakon što su na otvaranju sezone poraženi od Dinama u borbi za trofej pobjednika Superkupa, prije nekoliko dana hajdukovci su iz Europe ispali od grčkog PAOK-a.

Splićanima su ostali u borbi za dva trofeja, titulu prvaka i Kup, koji su posljednje dvije godine osvojili.

Da bi ostvarili najvažniji cilj, a to je osvajanje prvog mjesta, neće biti dovoljno imati sreće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.