Hajduk igra međusobne utakmice, Ivan Dolček pokazao da mu nije mjesto na klupi

Subota, 30. svibnja 2020. 11:00 Napisao/la  Toni Bilić

Otkako je ove zime Tudor preuzeo momčad, Dolček se uz Nejašmića i Čolinu našao u skupini bivših standardnih igrača, novi trener nije u njih imao pretjernog povjerenja

Hajduk igra međusobne utakmice, Ivan Dolček pokazao da mu nije mjesto na klupi
Foto: www.hnkhajduk

Hajdukovci su u petak poslijepodne odigrali drugu međuusobnu utakmicu kako bi koliko-toliko uhvatili natjecateljski ritam uoči nastavka prvenstvene utrke, koja je bila prekinuta zbog epdemije koronavirusa.

Trener Igor Tudor ponovp je malo "ispremješao" momčadi kako bi se uvjerio u mogućnosti svakog pojedinca uoči susreta protiv Intera iz Zaprešića, koji je na rasporedu narednog petka na poljudskoj ljepotici (20 sati).

Drugi sraz dviju Hajdukovih momčadi ponovno su dobili igrači koji su nosili crveno-plave dresove, druga momčad igrala je u bijelim dresovima.

Ovoga puta crveno-plavi pobijedili su s uvjerljih 5:0.

U prvom dvoboju prije sedam dana pobijedili su rezultatom 4:1.

Iako je u pitanju bio samo međusobni ogled, takve utakmice nose u sebi poveću dozu natjecateljskog duha, posebice želje i dokazivanja na određenim pozicijama.

Tko će nametnuti stručnom stožeru?

Dvoboj je najbolje iskoristio Ivan Dolček, koji je zaigrao u momčadi koja bi uz neke male promjene mogla istrčati protiv Intera.

Otkako je ove zime Tudor preuzeo momčad, Dolček se uz Nejašmića i Čolinu našao u skupini bivših standardnih igrača, novi trener nije u njih imao pretjernog povjerenja.

Odigrao je Dolček ukupno dvadesetak minuta bez pravog učinka, nije ga je mogao niti imati u tako maloj minutaži.

Minulog ljeta doveden je iz Slaven Belupa da se uz Čolinu bori za mjesto na lijevoj boku, kod bivšeg trenera Damira Burića iamo je više nego solidnu minutažu.

Nakon Tudorova dolaska ostao je prikovan za klupu za pričuve.

U drugom međusobnom ogledu dviju Hajdukovih momčadi Dolček je bio dvostruki strijelac, bio je najbolji pojedinac susreta, dobio je priliku na svojoj prirodnoj poziciji lijevom boku pokazati koliko može i zna.

Usput da spomenemo, Tahiraj i Jakoliš, koji se izmjenjivali na poziciji lijevog bočnog, igrali su za poražene.

Splićani u nastavku sezone kreću u borbu za drugu poziciju koja je njihov cilj.

Neće im biti lako u ostvarenju zacrtanog cilja, jer s istim željama nakon stanke starta Rijeka koja ima dva boda više od Hajduka, Lokomotiva na trećoj poziciji ima bod više od bijelih, Osijek je na petoj poziciji sa bodom manje od Splićana.

Hajduk kod kuće dočekuju Osijek i Rijeku, na toj spoznaji na Poljudu grade svoj optimizam u borbi za drugu poziciju.

Za bijele je otežavajuća okolnost da će igrati bez bavijača.

Ako se navijači vrate na tribine u HNL-u, Hajduk mora odraditi kaznu od dvije utakmice igranja bez gledatelja, može se dogoditi da do kraja prvenstva sve domaće utakmice odigra bez podrške sa tribinama što je veliki hendikep.

Nije lako protivnicima igrati kada se začuje gromoglasno navijanje s poljudskih tribina, a posebice kada uz to počne vatromet na sjeveru.

BIJELI: Ljubić, Dellova, Radić, Simić, Tahiraj, Brnić, Nejašmič, Jradi, Čuić, Kreković, Edouk. Još su igrali: Vučur, Jakoliš, Čolina.

CRVENO-PLAVI: Posavec, Vušković, Ismajli, Mujakić, Hamza, Juranović, Dolček, Jurić, Caktaš, Blagaić, Jairo

Međusobna utakmica: Bijeli – Crveno-plavi 0:5 (Jurić 18, Jairo 48-11m, Juranović 58, Dolček 61, 73)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.