Hajduk iduće godine namjerava zaraditi 5 milijuna eura od prodaje igrača

Ponedjeljak, 16. prosinca 2013. 11:48 Napisao/la  Ivan Jelić

Financijska situacija još uvijek nije dobra,  ali moram reći da smo 2013. godinu, prvi put nakon pet godina završili u plusu, kaže Branka Ramljak

Nadzorni odbor Hajduka obavio je godišnju inventuru, minus na klupskom računu splitska je svakodnevnica.

- Budući da još uvijek nemamo sportskog direktora naš trener Igor Tudor je dao ocjenu ove polusezone s kojom smo jako zadovoljni. Financijska situacija još uvijek nije dobra, nismo izašli iz problema, ali moram reći da smo 2013. godinu, prvi put nakon pet godina završili u plusu. Puno toga smo napravili iako smo glavni dio prihoda projecirali na transferima igrača. Ipak, naša likvidnost nije na takvoj razini da možemo reći da smo izašli iz krize. Za 2014. godinu planirani su rashodi 54 milijuna kuna, dok smo projecirali prihode od 72 milijuna kuna. Od toga 5 milijuna eura planiramo uprihoditi od transfera, smatramo da bi to bilo dovoljno da dođemo na nulu. Osim toga namjeravamo za 10 posto podignuti operativne prihode, referirala je predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak.

U narednim danima može se očekivati i nova sistematizacija radnih mjesta s jednom novinom.

- Donijeli smo Etički kodeks, koji moraju potpisati svi igrači, treneri, zaposlenici i članovi NO-a prilikom potpisivanja ugovora. U novoj sistematizaciji neće biti otpuštanja, doći će do svojevrsnog ujednačavanja, tako da će određeni ljudi imati malo veću, a drugi malo manju plaću. Radi se zaista o sitnim korekcijama. Što se tiče Etičkog kodeksa, on se odnosi na povjerljivost informacija i sukob interesa. Za prekršitelje slijede sankcije koje mogu dovesti do otkaza o radu, rekla je Ramljak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.