HAJDUK - DINAMO

Moglo se igrati od 20 sati, ali televizija nije pristala

Ponedjeljak, 25. veljače 2013. 15:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Za deset godina stadion će biti bolje srušiti nego popravljati. To vam odgovorno tvrdim, kaže Jakša Radnić, član Uprave Hajduka 

Dan poslije neodigranog derbija između Hajduka i Dinama pred novinarima su se pojavili predsjednik kluba Marin Brbić te član Uprave zaduženog za logistiku u koju spada održavanja travnjaka Jakša Radnić:

- Svjesni smo da travnjak nije onakav kakav bi trebao biti. Da li se moglo napraviti više? Uvijek se može napraviti više! Nismo imali tehničkih sredstava, razgovarali smo s vatrogascima, ali ni oni nisu mogli ništa učiniti, riječi su Brbić.

- Moramo biti svjesni da je stanje stadiona isto kao i 1979. godine kada je izgrađen za potrebe Mediteranskih igara. Drenaža je u funkciji, djelomično je očišćena prije dvije godine, ali voda ne otječe na svim dijelovima terena podjednako. Nećemo sada gatati u čemu je problem, trebamo ispitati sustav vodopropusta. Treba nam hitno opreme u vrijednosti od 60.000 eura za kvalitetno održavanja travnjaka. Klubovi u nižim ligama imaju bolji travnjak nego što je Hajdukov, znam to jer sam radio sa njima. Izvaljamo mi teren, ali ga potom nemamo čime izbušiti. Ne bude li se promptno radilo na izmjeni leksana (ploča na krovnoj konstrukciji, op. a.) kojem je istekao rok trajanja, zatim čišćenja spojeva konstrukcije i bojanja, za deset godina stadion će biti bolje srušiti nego popravljati. To vam odgovorno tvrdim, kazao je Radnić.

Zašto klub ne kupi ceradu s kojom bi pokrio travnjak u slučaju lošeg vremena?

- Nije to baš jeftina investicija, posebice kada klub nema novaca. Cerada košta 300.000 kuna, uzvratio je direktor logistike Radnić.

- Mi smo sve to poslali Gradu Splitu, čija je obveza financirati održavanje stadiona. Prošle godine u mjesecu studenom poslali smo Gradu financijski plan s potrebama oko održavanja stadiona koji iznosi 300.000 eura. Hajduk u ovom trenutku nema novaca da sam pokuša sanirati probleme koje smo uočili, kaže Brbić.

Novinare je zanimalo zbog čega su na teren ljudi koji brinu o održavanju stadiona izašli dvadesetak minuta prije 17 sati:

- Bilo je jasno da se u 18 sati, kada je bio zakazan početak susreta, nije moglo igrati, ali se moglo igrati u 20 sati. Dinamo nije pokazao niti malo dobre volje da se utakmica odigra. Zvali smo povjerenika lige Josipa Breznija, problem je bio u MAXTv koji nije htio pristati na promjenu termina, kaže Brbić.

Koliko je novaca Hajduk izgubio zbog toga što derbi nije odigran?

- Hajduk je izgubio 300.000 kuna plus povrat novca za ulaznice, koliko ih bude. Svim navijačima koji ne mogu u srijedu doći na utakmicu spremni smo u zamjenu za kupljenu utakmicu dati vaučer za polufinale ili finale Kupa Hrvatske, zaključio je Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.