Gradsko vijeće: Hajdukov preneseni dug iznosi čak 130 milijuna kuna!

Petak, 28. listopada 2022. 12:20 Napisao/la  SC
Gradsko vijeće: Hajdukov preneseni dug iznosi čak 130 milijuna kuna!

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća raspravljalo se o financijskom izvješću Hajduka kojemu je većinski vlasnik Grad Split.

Ivan Matana, član uprave kluba zadužen za financije, logistiku i infrastrukturu, iznio je podatak da Hajduk sezonu završio s 26,8 milijuna kuna gubitka.

Vijećnik HGS-a Igor Stanišić postavio je zanimljivo pitanje:

- Prvi put otkako je izvješća imamo trofej, drago mi je da sam nakon pet godina kao vijećnik to doživio. Puno je pozitivnog kad vas usporedimo s KK Splitom koji je naslonjen na grad 81 posto. Dajemo vam pet milijuna kuna za omladinski pogon, znači da dobro radite u prihodovnom segmentu. Trebamo li kao vlasnici biti zabrinuti s obzirom na to da će preneseni gubici ove godine biti preko 130 milijuna kuna?, upitao je Stanišić.

- Pozitivni trendovi iz zadnjeg kvartala nastavili su se, klub je financijski stabilan i ne prijeti mu opasnost. Nama treba pomoć oko stadiona. Hajduku je prenesen gubitak otkad je preoblikovan radi toga, košta nas 10 milijuna kuna godišnje. Stadion je nagrižen, sve teže dobivat ćemo licenciju, odgovorio je Matana.

Stanišić je član stranke Željka Keruma, bivšega gradonačelnika i sponzora Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.