ODOBRENO JAMSTVO HAJDUKU 

Maleš podnio ostavku na mjestu predsjednika

Srijeda, 06. lipnja 2012. 17:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Kreditom od 60 mil. kuna Hajduk će sanirati dugove, koji prema službenom izvješću iznose 102 mil. kuna

Gradsko vijeće Splita odobrilo je jamstvo za kredit Hajduku, a Hrvoje Maleš podnio je ostavku na mjesto predsjednika, glasi rezime maratonske sjednice Gradskog vijeća Splita koja je počela u srijedu u 9 sati, a završila nešto iza 17 sati.

Nadzorni odbor raspisuje natječaj za predsjednika
Nakon sjednice Gradskog vijeća sastao se Nadzorni odbor Hajduka koji je odlučio da će raspisati natječaj za mjesto predsjednika splitskog prvoligaša. Do tada će ovu funkciju i dalje obavljati Hrvoje Maleš, predsjednik u ostavci,

S 13 glasova za, 7 protiv i jednim suzdržanim glasom, Gradsko vijeće odobrilo je Hajduku jamstvo za kredit u iznosu od 60 mil. kuna. Iznos će se iskoristiti za sanaciju dugova, koji prema službenom izvješću iznesenom na sjednici iznose 102 mil. kuna. Drugim riječima, kredit će Hajduka spasiti od stečaja, novac će se potrošiti prije nego što sjedne na klupski račun.

Josip Paladino, predsjednik NO-a Hajduka, izvjestio je gradske vijećnike da je zaprimio ostavku predsjednika Hrvoja  Maleša. Razloge ne treba objašnjavati, dovoljno je pogledati izvješće.

- Već sam najavio da ću iz Hajduka otići čista obraza. Nemam se namjeru zadržavati na bolovanju, u idućih tridesetak dana dogovorit ću model raskida ugovora, kazao je Maleš.

Iako to nitko nije htio javno reći ili potvrditi, uvjet da Grad stane iza Hajduka bio da Hrvoje Maleš podnese ostavku na mjesto predsjednika kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.