Goran Vučević uoči uzvrata: Ne zamaramo se Splitom, od prve minute krećemo po pobjedu i finale Kupa

Utorak, 21. travnja 2015. 13:33 Napisao/la  Ivan Jelić

 Po meni momčad izgleda jako dobro, svjesni smo što nas čeka, moj zadatak je da izvučem maksimum iz kadra. Nadam se kako ćemo odigrati utakmicu koja će nas odvesti u finale Kupa i ja sam veliki optimist, kaže trener Hajduka

Evo što je trener RNK Splita Zoran Vulić rekao uoči druge polufinalne utakmice Kupa protiv Hajduka:

- Situacija u momčadi je takva da nemamo Glavinu i Ercega. Šteta, ipak su to dva igrača s lijeve strane, ali koga nema bez njega se mora, ovi koji su ulazili dosad su pokazali da itekako mogu - započeo je strateg 'crvenih'.

Njegova momčad ulazi u sutrašnju utakmicu s povoljnijim rezultatom iz prvog susreta. Na Poljudu je bilo 1:1, tako da hajdukovci ako žele u finale moraju dati gol.

- Moramo i mi dati gol, jer ako budemo čuvali rezultat, nećemo ga sačuvati. Nećemo mijenjati ništa što se tiče taktike, onako kako smo igrali, igrat ćemo i sutra - kazao je Vulić, a njegova momčad igra dobro, iako se neki rezultati nisu poklopili.

- Ne opterećuje me nedostatak rezultata, a ne znam opterećuje li to moje igrače Mnogima od njih je ovo prvi put da imaju priliku igrati u finalu Kupu. Ja sam to doživio pa mi je ovo samo jedna utakmica od mnogih.

Da li se boji da će igrači podleći tom pritisku?

- Glava će odlučiti mnogo toga, i zato moramo biti koncentrirani od prve do posljednje minute. Izgubili smo mnogo bodova u zadnjim minutama, i moramo biti svjesni kako se utakmica igra dok sudac ne svira kraj. Utakmicu moramo doživjeti kao da krećemo s 0:0, a ne 1:1. Moramo razmišljati o tome da postignemo gol i da se plasiramo u finale - kazao je Vulić.

Hajduk je pomalo 'redizajniran' krenuo u utakmicu protiv Rijeke, a na klupi je i novi trener Vučević.

- Novi Hajduk i novi trener uvijek donese nešto novo. Momci su dali svoj maksimum protiv Rijeke, međutim uvijek me zanima samo moja momčad - rekao je Vulić, a novinare je zanimalo poznaje li nova lica u Hajdukovoj momčadi...

- Mislim da ih ni vi ne znate, a kamoli ja. Radi se o novim klincima i ne opterećujem se mnogo s time. Mladi igrač može donijeti mnogo, ali moraš imati osovinu starijih koji će podmetnuti leđa. Ne možeš staviti sve na leđa mladih, i možda je upravo njima problem nedostatak iskusnijih igrača - kazao je strateg 'crvenih'.

- Vučević je čovjek koji voli igrati nogomet i drago mi je da je na čelu kluba - dodao je.

Iako se igra na Parku mladeži, sigurno će 'bijeli' imati veću podršku s tribina.

- To je normalno u Splitu, već viđeno i doživljeno, publika će biti na njihovoj strani, uvijek je Hajdukov 12. igrač, ali i nas se nešto pita - zaključio je Vulić.

Marko Rog, jedan od najboljih splitovaca, najavio je ovaj dvoboj:

- Svi jedva čekamo da utakmica počne, ipak je ovo jedna najvećih utakmica u povijesti kluba. Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u finale Kupa - kazao je Rog.

Kakav je dojam na njega ostavila nova momčad Hajduka?

- Hajduk je odlična momčad, novi trener je uveo nekoliko novih lica i nadam se kako će biti dobra utakmica.

Fran Tudor je kazao kako se u mlađim kategorijama često susretao s veznjakom 'crvenih'.

- Igrali smo mnogo utakmica jedan protiv drugog, vodili smo bitke s obzirom kako je on igrao na desnoj strani, tamo je bio i Krovinović - zaključio je Rog.

Goran Vučević je održao press konferenciju uoči druge polufinalne utakmice između RNK Splita i Hajduka koja će se igrati sutra od 16.30.

- Jako važna utakmica za klub. Po meni momčad izgleda jako dobro, svjesni smo što nas čeka, moj zadatak je da izvučem maksimum iz kadra. Nadam se kako ćemo odigrati utakmicu koja će nas odvesti u finale Kupa i ja sam veliki optimist. Mi nemamo što čekati, idemo na pobjedu od prve minute, koncentrirano, a utakmica mora biti uredna - kvalitetna i osmišljena, i ne bi se volio zamarati previše sa Splitom - započeo je Vučević.

Na čemu temelji svoj optimizam?

- S obzirom na reakciju koja se dogodila nakon mog dolaska. Utakmica protiv Rijeke je to pokazala, ali isto bi volio da igra bude lošija, a rezultat povoljniji - rekao je strateg 'bijelih'.

Kakav Hajduk možemo očekivati?

- Igra će morati biti osmišljena i to treba pokazati sutra. Pod upitnikom je Kalinić, Balić još neće moći, a Vršajević je kartoniran. Bitno nam je da se Sušić vraća, vrlo nam je važan. Znamo svi koje su njegove vrijednosti, mora će promijeniti neke stvari, ali uvjeren sam da će to moći - smatra Vučević.

Split ulazi s početnom prednošću, hoće li to biti pritisak za njegovu momčad?

- Jako je bitan taj segment, moram istaknuti da je Hajduk u posljednjih 6-7 utakmica zaslužio puno bodova više. Momčad je reagirala dobro protiv Rijeke, a vjerujem kako će tako biti i protiv Splita.

Njegova momčad će imati veliku podršku s tribina...

- Jako puno je bitna potpora, da svi zajedno napravimo maksimum kako bi se plasirali u finale.

S druge strane će stajati Zoran Vulić.

- Suvišno je pričati o Vulića, moja je želja da bude ovdje i to dovoljno govori o tome - jasan je bio Vučević, a na pitanje o premijama rekao je...

- To je pitanje za predsjednika.

Da li su se vježbali jedanaesterci?

- Danas ćemo vježbati

Na kraju je komentirao transparente koji su se pojavili prije susreta s Rijekom i najnoviji izjave Igora Tudora.

- Ja sam koncentriran samo na utakmicu protiv Splita, sve negativno što izlazi u novine je nepotrebno pred ovu važnu utakmicu, a meni je Split jedino u glavi - zaključio je Vučević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.