Goran Vučević: Kada bi u HNL-u bilo više strpljenja i poštenja odgovorio bih tko će biti prvak! Ovako, radije ne bih!

Srijeda, 14. prosinca 2016. 23:54 Napisao/la  SC

Da je Mamić kao godinama prije mogao u miru povlačiti sve konce ne bi bilo nikakve dvojbe tko će biti prvak, smatra bivši sportski direktor Hajduka

Rijeka zadnje kolo polusezone čeka kao jesenski prvak ispred Dinama i Hajduka, koji u zadnjem kolu međusobno igraju utakmicu koja odavno više nije najveći derbi hrvatskog nogometa.

Bivši sportski direktor Hajduka Goran Vučević smatra da je vodeća pozicija Rijeke posljedica privatnih problema Zdravka Mamića:
 
- Nemojmo zaboraviti što se u Dinamu događalo zadnjih godinu dana. Mislim na slučaj Zdravka Mamića i silne optužnice protiv njega i njemu bliskih ljudi. Nemojmo biti naivni! Da se to nije dogodilo, da je Mamić kao godinama prije mogao u miru povlačiti sve konce ne bi bilo nikakve dvojbe tko će biti prvak. U Dinamu se događa nešto zaista čudno. Igrati Ligu prvaka s juniorima je neozbiljno. Klubovi koji igraju Ligu prvaka zaradili su ogroman novac i logika zdravog razuma kaže da morate nešto uložiti ako se ne mislite osramotiti i ako želite biti barem donekle konkurentan. Ovo što je Dinamo napravio ove sezone besmisleno je, a nije fer ni prema mladim igračima. Klinac koji tek uđe u prvu momčad može uspjeti jedino ako su oko njega iskusni igrači od kojih će nešto naučiti i koji će mu davati prijeko potrebno sigurnost. Naglo ubacivati nekoliko mladih igrača u vatru protiv ekstra jakih ekipa često zna biti pogubno. Jedno je HNL, a drugo je Liga prvaka, kaže Vučević za Index.

Vučević je ovako odgovorio tko će biti prvak:

- Kad bi hrvatski nogomet bio na puno većem nivou nego što je danas, kad bi stadioni bili puni, kad bi infrastruktura bila na zavidnoj razini, kad bi suđenje bilo pošteno i kad bi općenito u HNL-u bilo puno više strpljenja i poštenja, onda bih vam odgovorio na to pitanje. Ovako, radije ne bih, govori Vučević.