ZAČEPI, PA ODČEPI Goran Milović shvatio što Stanko Poklepović želi u utakmici protiv Dinama

Četvrtak, 12. ožujka 2015. 17:18 Napisao/la  Ivan Jelić

 Najbitnije je ne primiti gol, a imamo dovoljno kvalitete prema naprijed da možemo postići gol. U tom smislu shvaćam "začepiti i odčepiti", kaže Milović

Uoči derbija protiv Dinama, Hajdukov desni bočni Avdija Vršajević je rekao:

- Pred nama je najveći derbi hrvatskog nogometa, bit će to jako dobra utakmica i dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat.

Potom je upitan kojeg se derbija najradije sjeća...

- Bilo ih je dosta kojih se ne bih prisjetio, ali ako odigramo čvrsto i muški, nadam se da možemo ponoviti priču iz derbija kojega smop dobili sa 2:0.

Uslijedilo je pitanje tko će onda biti novi Mario Pašalić...

- Neka to bude bilo tko, eto, Gogi na primjer...

Do njega je sjedio Goran Milović, na kojega se to odnosilo.

- Mislim da smo napravili velik posao pobjedom u Osijeku i doveli se u pravu atmosferu. Očekujem pravu mušku utakmicu i nadamo se pobjedi kojom ćemo prekinuti Dinamov niz, te im pokvariti planove o zaključenju sezone bez poraza.

Zatim je nastavio:

- Realno gledajući, oni su favoriti. Momčad je to s dosta kvalitetnih pojedinaca, među kojima je i Henriquez iz Manchestera. Bez obzira što on u Manchesteru nije igrao, Dinamo ga želi otkupiti, što dovoljno govori koliko je jak financijski i kvalitetom, ali to u derbiju ništa ne znači. Mi kao kolektiv možemo bolje. Moramo odigrati čvrsto nazad i iz kontre i polukontre pokušati zaprijetiti Dinamu.

Istaknuo je Milović pozitivno ozračje...

- Atmosfera u momčadi je odlična. Uoči Osijeka se pumpala priča kako 6-7 godina nismo pobijedili. Samo nam je rezultat tamo bio u glavi, a trener je donio taktičku dimenziju gdje svi znamo što treba raditi u svom polju.

Trener Poklepović bez obzira na godine pun entuzijazma vodi treninge i uživljen je u svaku novu utakmicu.
Kazao je Milović kako bi s obzirom na ukupnu situaciju i bod bio dobar, ali je i prošli dvopboj, u kojemu je Hajduk kod kuće vodio sa 2:0 pokazao da momčad uvijek ide na pobjedu. Nakon toga je upitan što bi značilo ono Špacino 'začepi, pa odčepi'.

- Gledamo utakmice i na visokim razinama, gdje se dosta ekipa zasniva na pravoj obrani. Najbitnije je ne primiti gol, a imamo dovoljno kvalitete prema naprijed da možemo postići gol. U tom smislu shvaćam začepiti i odčepiti.

Nadovezao se Vršajević:

- Trener ima svoju zamisao koju nam je rekao, ne bih je odavao. Sigurno je trener sve izanalizirao i nadam se da ćemo uspjeti začepit' nazad i odčepit' naprijed.

Na kraju su obojica upitani kakav interes navijača vlada za ovu utakmicu:

- Mislim da smo pobjedom u Osijeku uljepšali situaciju i da će nam navijači biti dvanaesti igrač. Moja raja će doći još više nego ranije. Imam mnogo upita, bit će dosta Bosanaca na tribinama i odlična podrška.

Milović je kazao:

- Ja sam domaći i mogu reći da potražnja nije kao kada je to bilo rezultatski značajno, kada se tražila karta više i napunio bi se cijeli Poljud. No, nakon što smo dobili Osijek, nadam se da će Poljud biti popunjen, a navijanje na razini hrvatskog derbija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.