Goran Milović blizu odlaska, kapetan Hajduka ima ponude ruskih i turskih prvoligaša

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 16:46 Napisao/la  Ivan Jelić

Četvorici igrača na ljeto ističe ugovor s Hajdkom. Kapetanu Goranu Miloviću, napadaču Marku Bencunu te dvojici koji je na posudbama: Anti Roguljiću i Julianu Velazquezu

Hajduk u ponedjeljak od 17 sati započinje pripreme za proljetni dio sezone u kojoj će pokušati ugroziti vodećeg Dinama i drugoplasiranu Rijeku u borbi za titulu prvaka. Splićanima je cilj plasman u Europsku ligu. Istina, mnogi u klubu, a posebice navijači koji su se otkako je započela akcija učlanjenja u Hajduk pod motom Član = Vlasnik, u proteklih desetak dana platili članarinu u iznosu od 100 kuna vjeruju da njihovi ljubimci mogu na kraju sezone biti prvaci i tako srušiti desetogodišnju dominaciju Dinama u prvenstvu. Hajduk se plasirao u polufinale Hrvatskog Kupa, ostala tri kluba su Dinamo, Rijeka i Slaven Belupo. Možebitno osvajanje Rabuzinovog sunca bio bi veliki uspjeh za trenera Burića i njegove momke.

Četvorici igrača na ljeto ističe ugovor s Hajdkom. Kapetanu Goranu Miloviću, napadaču Marku Bencunu te dvojici koji je na posudbama: Anti Roguljiću koji je član austrijskog prvaka Red Bull Salzburga te argentincu Velazquezu koji je stigao na posudbu iz talijanskog Palerma. Splićani mogu otkupiti Roguljičev ugovor uz plaćanje obeštećenja od milijun eura, za to nemaju novaca, a osim toga Roguljić se nije iskazao svojim igrama da bi ga se trebalo zadržati. Argetinac Velazquez se pokazao kao dobar posao, samo je pitanje koliko će Palermo tražiti novaca za otkup njegovog ugovora.

Kapetan Milović je, čini se najbliže odlasku. On je u godinama kada treba pokušati pronaći inozemni angažman. Navodno su neki ruski i turski prvoligaši iskazali zanimanje da ga dovedu u svoje redove. Više nego pošteno je odigrao dosada u bijelom dresu, radi se o korektnom, skromnom igraču i objektivno je mišljenje da, ako za njega stigne ponuda koja će mu omogućiti da zaradi nešto igrajući u inozemstvu uprava ne bi trebala raditi problema. Napadač Bencun odigrao je nekoliko dobrih utakmica na proljeće, a posebice u finišu sezone, pokazao je i potvrdio je da može nositi bijeli dres igrati u Hajduku. Radi se mladom igraču i trebalo bi mu ponuditi odgovarajući ugovor.

Dvojica Hajdukovih i hrvatskih nogometnih dragulja Nikola Vlašić i Andrija Balić prvi su u izlogu za prodaju, no ne treba žuriti sa njihovom prodajom osim ako ne stigne kakva nemoralna ponuda. Posebice to vrijedi za Balića koji u jesenskom dijelu sezone nije odigrao kako se od njega očekivalo. Razočarao je stoga mu je proljetni dio prava prilika da se iskaže i da potvrdi svoju nogometnu raskoš koji posjeduje. Vlašića pak Burić ne smije 'gušiti' u vrhu napada.

Proljetni dio veliki je ispit trenerskog znanja i mogućnosti Damira Burića. Hajduk je u borbi za prvaka i za osvajanje Kupa. Ako ništa ne osvoji - sve pada u vodu. Sezona bez trofeja tada bi se mogla okarakterizirati kao još jedna promašena sezona.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.