Financijski fair-play: Hajduk očekuje 400.000 eura od nastupa u Europa ligi

Petak, 17. listopada 2014. 12:34 Napisao/la  SC

Hajduk poslao UEFA-i izvještaj prema kojemu ispunjava sve uvjete iz financijskog fair-playa  zbog kojega je prošle sezone novčano kažnjen

S Poljuda su u središte UEFA-e poslali dokumentaciju iz koje je vidljivo da Hajduk ispunjava sve uvjete iz financijskog fair-playa europske krovne organizacije. Naime, Splićani su prošle sezone bili uvjetno kažnjeni sa novčanim iznosom od 40.000 eura, jer nisu na vrijeme ispunili uvjete UEFA-ina financijskog fair-playa zbog čega nisu niti dobili novčanu potporu koju UEFA isplaćuje klubovima koji igraju u jednom od europskih natjecanja. Ove godine su na vrijeme ispunili uvjete, a to su:

1. Da nemaju dugovanja prema ostalim klubovima

2. Dugovanja prema igračima i zaposlenicima u okviru su dopuštenog kašnjenja

Ako UEFA prihvati izvješće, Hajduk bi trebao dobiti nešto više od 400.000 eura zbog rezultata koje su ostvarili u pretkolima Europske lige, u dvobojima sa Dundalkom, Šahterom iz Karagandyja te Dnjiprom. Uz to bi trebali dobiti i dio novaca koji UEFA donira matičnim nogometnim savezima, a oni klubovima koji su igrali u europskim natjecanjima.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.