Financijska kriza u Hajduku, klupski zaposlenici uskoro na minimalcu!

Četvrtak, 15. siječnja 2015. 16:32 Napisao/la  Ivan Jelić

 Zaposlenicima nisu isplaćene tri plaće, što dodatno otežava cjelokupnu situaciju budući da je Hajduk športsko dioničarsko društvo. Tudor otpisao Anđelkovića i Jozinovića

Financijska situacija u Hajduku je iz dana u dan sve teža. Zaposlenicima nisu isplaćene tri plaće, što dodatno otežava cjelokupnu situaciju budući da je Hajduk špostrsko dioničarsko društvo. Naime, prema Zakonu o radu ako zaposlenik ne dobije plaću na vrijeme, može zatražiti stečaj tvrtke. Teško da će se to dogoditi, jer bi u tom slučaju najviše izgubili zaposlenici. Čelnici kluba traže načina kako da zaposlenicima isplate zaostale plaće, neslužbeno smo saznali da će ubuduće primati minimalac, koji je određen zakonom i iznosi oko 3 tisuće kuna. Bit će zadovoljni ako i minimalac budu dobivali na vrijeme.

Čelnici kluba pokušavaju popravili financijsku situaciju. Svaki prijelazni rok za klub "život znači", čelnici stalno spuštaju granice iznosa transfera. Hajduk je ove zime prodao mladog reprezentativca Antonija Milića u belgijski Oostende za 400.000 eura samo da bi nešto zaradio. Na sve moguće načine pokušavaju prodati bosansko-hercegovačkog reprezentativca Tina-Svena Sušića u Inter iz Milana. Spekulirao se o transferu vrijednom od 5 milijuna eura od čega bi 3,5 milijuna eura pripalo Hajduku. Mnogi klubovi su iskazali zanimanje za Filipa Bradarića, među njima je i Rijeka. Konkretne ponude nema. Splićani su spremni prodati čak i najmlađe, Nikolu Vlašića i Andriju Balića.

Uoči nastupa na turniru u Gabeli trener Igor Tudor otpisao je Anđelkovića i Jozinovića. Sušić neće igrati zbog straha od moguće ozljede u jeku pregovora s njegovoj prodaji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.