Filip Krovinović postao slatka briga trenera Hajduka

Petak, 17. rujna 2021. 12:41 Napisao/la  Toni Bilić
Marko Livaja i Filip Krovinović
Marko Livaja i Filip Krovinović

Hajduk je u dvoboju sa Istrom 1961 ostvario pobjedu koje su svi očekivali, gosti su slavili rezultatom 3:1.

Prvi dio susreta završio je bez golova, bilo je to jedno od najslabijih, ako ne i najslabije odigrano poluvrijeme otkako je na klupu zasjeo Jens Gustafsson.

U nastavku je Šveđan je obavio promjene u početnoj jedanaestorici, iz igre je izvukao slabog Eduoka, na travnjak je poslao Atanasova.

Osim toga napravio je preinake u momčadi.

Sahitija je s lijevog boka premijestio na njegovu pravu poziciju na desnoj strani, Mlakara je iz vrha napada poslao na lijevi bok, dok je Livaju gurnuo u vršku napada na mjesto Mlakara.

U veznom redu Atanasov je zauzeo mjesto Krovinovića, kojega je postavio na mjesto Livaje.

Bio je to pun pogodat.

Splićani su poveli golom sa bijele točke nakon što je Marin srušio na desnoj strani kaznenog prostora Sahitija.

Siguran je udarcem s „kreča“ bio Livaja.

Drugi gol djelo je Livaje koji je bio srušen u kaznenom prostoru, sam je izveo penal.

Treći je pogodak bio najljepši.

Krovinović je okomitom loptom uposlio dvostrukog strijelca, koji je pobjegao obrani domaćina i zabio treći gol, ostvario je Livaja prvi hat-trick u bijelom dresu.

Da je Hajduk jednako Livaja, uz dužno poštovanje suigračima, to je valjda svima jasno.

Pravi potez koji je Gustafsson povukao u dvoboju sa Puljanima je postavljanje Krovinovića na njegovo „pravo“ mjesto, na poziciju ofenzivnog veznog igrača.

Tu je došla do izražaja njegova nogometna kreacija, osim što je asistirao Livaji za treći pogodak, namjestio je izglednu priliku mladom Biuku.

Na poziciji jednog od dvojice zadnjih veznih igrača u paru sa Vukovićem. Krovinović se trudi, muči, ali njegove lopte nisu dolazile u pravom trenutku do napadača.

Trka, trud su bili veliki, ali bez učinka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.