Europska liga: Tudor poziva na oprez, Devdariani tvrdi da je momčad najveća snaga Hajduka

Četvrtak, 01. kolovoza 2013. 11:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Prva utakmica 3. pretkola, Split (21): Hajduk - Dila Gori. U posljednjem prijelaznog roku napustilo nas je 10 igrača, 12 novih je došlo, a u posljednje vrijeme imamo i financijskih problema. Strašno bi me obradovalo kada bismo prošli Hajduk, kaže trener Devdariani

 

Pred utakmicu protiv gruzijskog predstavnika Dila Gori u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige, trener Igor Tudor na raspolaganju ima sve igrače:

 

- Dila Gori je pobjedom nad Aalborgom od 3:0 pokazala je da se radi o kvalitetnoj momčadi. Igraju moderan nogomet s trojicom u zadnjem redu i sa trojicom  napadača. To je ozbiljna ekipa, kada kažem ozbiljna tada mislim da su taktički dobri. U uzvratnu u Danskoj igrali su klasični bunker, jer su imali rezultat koji im je omogućio takav način igre. Sigurno je da nas neće napasti, pokušat će nas iznenaditi iz neke polukontre ili kontre. Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Euforije nema i ne smije je biti. Idemo iz utakmice u utakmicu, samo takvim pristupom možemo se nadati dobrim igrama i rezultatima, kaže Tudor.

 

Koliki je hendikep ili kolika je prednost što se prva utakmica igra na Poljudu?

 

- Nikada nisam bio u igračkoj karijeri opterećen gdje se igra prva utakmica, jer sam bio svjestan da nas čekaju dva dvoboja s istim protivnikom u vrlo kratkom vremenu. Usudio bih se kazati da je precijenjeno razmišljanje da je bolje igrati drugu utakmicu kod kuće.   Sada razmišljam samo o prvoj utakmici, kada dođe vrijeme za uzvrat,  tada ću biti maksimalno zajedno sa igračima koncentriran na tu utakmicu. Igrače ne opterećujem time nego im stalno ponavljam: ako odigrate dobru utakmicu, svi će vas slaviti i hvaliti. Ako odigrate jednu slabu utakmicu, brzo će se zaboraviti ona dobra utakmica. Ako odigrate dvije za redom slabo, sve se briše. To je prokletstvo nogometaša, zaključuje Tudor.

 

Giorgi Devdariani, trener Dile Gori, zvučao je vrlo samouvjereno uoči prve utakmice.

 

- Došli smo sa željom da prođemo u četvrto pretkolo, zadovoljio bi nas neodlučeni rezultat na Poljudu. Vjerujem da će se sve rješavati u uzvratu što je naša mala prednost. Bilo bi bolje da igramo u Goriju, ali nismo se uspjeli organizirati. No, doći će naši navijači u Tbilisi, kaže Devdariani koji je pogledao nekoliko utakmica Hajduka:

 

 

- Mislim da je momčadska igra najveća kvaliteta Tudorove ekipe. Zamijetio sam stoperski par Milović - Maloča, veznjaka Anđelkovića te nezgodnog Kouassija. Pokušavam igrače psihološki pripremiti na atmosferu, nadam se da će se euforija s tribina pozitivno djelovati  na nas,  kaže Devdariani i priznaje:

 

- Moram priznati da me iznenadila pobjeda i prolazak protiv danskog Aalborga. U posljednjem prijelaznog roku napustilo nas je 10 igrača, 12 novih je došlo, a u posljednje vrijeme imamo i financijskih problema. Strašno bi me obradovalo kada bismo prošli Hajduk i tako pomogli svom klubu, zaključuje Devdariani.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.