Europska liga: Igor Tudor najavio napadačku igru od prve minute utakmice u Tbilisiju

Četvrtak, 08. kolovoza 2013. 12:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Tbilisi (18, HTV2): Dila Gori - Hajduk. Oni će igrati isto kao u Splitu, branit će se s desetoricom igrača, pokušati  iznenaditi iz kontranapada, smatra Igor Tudor

Nogometaše Hajduka u četvrtak u Tbilisiju od 18 sati igraju uzvratnu utakmici 3. pretkola Europske lige s momčadi Dila Gori. Prvi susret odigran minulog četvrtka na Poljudu završio je minimalnom pobjedom gruzijskog predstavnika  1:0.

 

Trener Igor Tudor ne može računati na pocrvenjelog Jozinovića te ozlijeđenog Milića. Pod znakom upitnika je nastup  Kouassija, koji se ozlijedio na prvenstvenom dvoboju sa Rijekom na Poljudu, liječničkim tim pokušava sanirati ozljedu skočnog zgloba:

 

- U Tbilisi smo došli po pobjedu. Na prvoj utakmici promašili smo niz izglednih prilika, bili smo bolji. Uputili smo 19 udaraca prema vratima gruzijske momčadi, dok su oni dvaput zapucali prema golu Kalinića.  Jedan od ta dva udarca završio je u našoj mreži. Gledao sam snimke dviju njihovih utakmica protiv Aalborga te ovu sa nama. Umjesto da su primili 5-6 golova, njihova je mreža ostala netaknuta. Neće valjda sreća biti još jednom na njihovoj stranici, valjda će ovog puta biti naklonjena nama. Na Poljudu je odigrano prvo poluvrijeme, konačna odluka past će u Tbilisiju. Vjerujem da ćemo proći, imamo pravo na optimizam bez obzira što Dila Gori ima pozitivan rezultat poslije prvog sraza. Mislim da smo kvalitetnija momčad i da ćemo to pokazati i potvrditi na terenu, kaže Tudor.

 

O načinu igre trener Hajduka kaže:

 

- Nećemo ništa mijenjati u našem načinu igre, od prve minute zaigrat ćemo agresivno, visoko ćemo napasti domaćina. Velika je stvar što nam se u momčad vraća Anđelković, dok je nastup Kouassija još znakom pitanja. Teško da može krenuti od prve minute,  možda ga ubacimo u finišu susreta. Oni će igrati isto kao u Splitu, branit će se s desetoricom igrača, pokušati  iznenaditi iz kontranapada. Imaju rezultatsku prednost, no uvjeren sam da možemo nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. Raduje me što su  igrači optimisti, vjeruju  u prolaz,  zaključuje Tudor.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.