Europska liga: Hajdukova obrana večeras polaže europski ispit protiv Stromsgodseta

Četvrtak, 06. kolovoza 2015. 15:24 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 3. pretkola (19): Stromsgodset - Hajduk. U svim bitnim utakmicama ove sezone mlada momčad iskazala karakter pobjednika

Nogometaši Hajduka od 19 sati u Norveškoj igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europske lige, u prvoj utakmici protiv Stromsgodseta stekli su prednost 2:0. Slabe igre u prvenstvu brzo će biti zaboravljene ako Hajduk eliminira norveškog predstavnika i drugu godinu zaredom osigura nastup u play-offu Europske lige. Povrh toga, novčana nagrada za plasman u play-off jamči još 230.000 eura na računu, UEFA je od ove sezone povećala nagradni fond:

Bonusi Europa lige

1. pretkolo – 200.000 eura
2. pretkolo – 210.000 eura
3. pretkolo – 220.000 eura
4. pretkolo – 230.000 eura

Plasman u skupinu vrijedi 2,4 milijuna eura, svaki bod u skupini donosi po 120.000 eura.

Dakle, motiva ne nedostaje, a izgleda da ne nedostaje ni optimizma. Mlada momčad Hajduka u svim europskim utakmicama i u utakmici protiv Dinama iskazala je karakter pobjednika, što znači da u osnovnom ne bi smjela zakazati ni večeras. Ako pristup bude na razini prve utakmice, tijekom koje je Hajduk pokazao taktičku disciplinu i mentalnu stabilnost, onda se trener Damir Burić nema čega pribojavati. Posebice ako obrana bude djelovala kao u prvoj utakmici.

Utakmica Stromsgodseta i Hajduka igra se u idealnim uvjetima stadiona Marienlystn, temperatura se kreće oko ugodnih 20 stupnjeva, umjetni travnjak ne smio biti otežavajuća okolnost za tehnički potkovanu momčad. Od standardni igrača nedostaje samo ozlijeđeni Roguljić, svi su ostali igrači na raspolaganju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.