EUROPSKA LIGA

Hajduk prošao neodlučenim rezultatom u Skopju

Četvrtak, 25. srpnja 2013. 19:58 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola: Turnovo - Hajduk 1:1 (prva utakmica: 1:2)

Uzvratni susret drugog pretkola (1. utakmica - 1:2)

 

HORIZONT TURNOVO – HAJDUK 1:1

 

Stadion Filipa II., Skopje. Gledatelja 4000

 

Sudac: Arnold Hunter (Sjeverna Irska)

 

Strijelci: 0:1 Caktaš (59), 1:1 Pandev (70)

 

Žuti kartoni: Iliev, Mitrev, Mitrov (Turnovo) Mikanović, Sušić, Kouassi, Caktaš, Maloča (Hajduk)

 

TURNOVO: Dimovski – Mitrev, Petrov, Iliev (68 Pandev), Varelovski – Stoilov (46 Tasev), Mavrov, Tenekedžiev (43 Mitrov) – Baldovaliev, Vasilev, Blaževski

 

HAJDUK: Kalinić – Milić, Maloča, Jozinović, Mikanović – Pašalić (46 Kouassi), Anđelković, Sušić (81 Milović) – Caktaš, Mujan, Maglica (89 Tomičić)

 

Na Skopskih 37 Celzijevih stupnjeva Hajduk je uspio obraniti prednost od 2:1 iz prvog susreta na Poljudu. Štoviše, trebalo je to biti mnogo lakše, sudeći po prikazanom na travnjaku. Panika u Hajdukovoj obrani dvadeset minuta prije kraja rezultirala je izjednačenjem i domaćini su se vrlo lako mogli vratiti u igru, ali nisu uspjeli.

 

Iako su domaći mediji najavljivali kako Hajduk u Skopju čeka pakao punog stadiona Filipa II. od  toga nije viđeno ništa. Blijedo izdanje domaćina i revija promašaja gostiju, tako se susret može ukratko opisati. Već u drugoj minuti susreta Mujanov je udarac nagovijestio razvoj događaja na travnjaku. Njegovim snažnim udarcem počela je opsada makedonskog gola.

 

Uvjeti na travnjaku bili su na granici regularnosti. Toliko da je u 22. minuti susreta sudac Hunter zaustavio igru nakratko kako bi se igrači osvježili. Nakon sudačkog time-outa Pašalić je glavom nakon kornera promašio vrata, a u 39. minuti je nakon savršeno izrađene akcije pucao u vratara. Na odbijenu loptu naletio je Caktaš – vratar je ponovno obranio. Korner je donio najveći promašaj prvoga dijela. Maglica, s tri metra – u ništa! Kod domaćina je nekoliko puta zaprijetio Blaževski, no sve su to bili stihijski pokušaji bez glave i repa. Hajdukove propuštene prilike u prvom dijelu mogle su ih skupo stajati u nastavku, no na sreću, nedorečeno Turnovo nije imalo rješenje za prolazak dalje, unatoč aktivnom rezultatu.

 

U drugom poluvremenu Hajduk je nastavio s prijetnjama, a potez utakmice je Caktašev solo-prodor i pogodak iz 59. minute. Caktaš je prošao sve svoje čuvare i probio domaći bunker za 0-1. Domaći su izjednačili iz ničega, nakon što Milić nije uspio presjeći dugu loptu Baldovalieva. Saško Pandev, bivši igrač Dinama i zaprešićkog Intera pucao je iz prve i uspio zabiti. Nakon primljenog pogotka Turnovo se trgnulo, u 75. minuti Blaževski je imao priliku susreta ali je Kalinić uspio obraniti. U posljednjim minutama susreta Turnovo je moglo doći do produžetaka, uvukla se panika u redove Hadjuka, no do pogotka ipak nisu mogli. Hajduk je susret završio prijetnjama Kouassija i Caktaša, ali ostalo je 1:1.

 

Hajduk će, ako danski Aalborg ne napravi čudo, u trećem pretkolu igrati protiv gruzijskog predstavnika Dila Gori. Oni su u prvom susretu kod kuće slavili protiv Danaca 3:0 pa se očekuje formalno dovršavanje posla.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.