EUROPSKA LIGA

Lovro Kalinić održao Hajduk u play-offu

Srijeda, 20. kolovoza 2014. 19:51 Napisao/la  SC

Prva utakmica play-offa Europske lige: Dnjipro - Hajduk 2:1

Nogometaši Dnipra pobijedili su Hajduk u prvoj utakmici play-offa rezultatom 2:1. Minimalnu prednost uoči uzvrata Ukrajinci su stekli u 88. minuti, kada je Leo Matos ubacio zdesna, a Schakov udarcem glavom poslao loptu u mrežu pokraj najboljega igrača gostiju, vratara Lovre Kalinića - 2:1.

Pogoci su postignuti u drugom dijelu utakmice, kada je Hajduk ostavio dojam momčadi koja ima izglede nadoknaditi zaostatak u uzvratnoj utakmici protiv objektivno bolje momčadi Dnjipra.

U 47. minuti na kraju jedinog povezanog napada Hajduka do toga trenutka, Douglas se nespretno okliznuo, Sušiću se lopta idealno odbila, udarac iz blizine Boyko nije mogao braniti - 0:1. Hajduk je neočekivano stekao rezultatsku prednost iako do Sušićeva pogotka ničim nije naslutio da bi mogao ugroziti vratara Dnjipra. Radost nije dugo trajala.

U 50. minuti Lovro Kalinić odbio je nezgodno upućenu okomitu loptu iz prekida, Milić i Milović bili su sporiji od Nikole Kalinića, koji je uklizao i loptu gurnuo u mrežu ispod prezimenjaka na vratima Hajduka - 1:1.

Otvorila se utakmica, u 54. minuti Vršajević se ubacio između domaćih stopera, prsima odnio loptu prema Boyku i onda sam sebe zatvorio u izlednoj poziciji za pogodak ili asistenciju. 

Momčad Dnjipra održala je veći posjed lopte iz prvoga dijela, i dalje je domaća momčad visokim presingom stalno bila nadomak Hajdukovih vratiju, ali se u drugom dijelu bitno promijenio odnos u broju dobivenih duela u obama smjerovima. Vratar Hajduka više nije bio izložen udarcima domaćina kao u prvom dijelu. Hajdukovci su nakon odmora djelovali odlučnije, posebice u fazi napada. Nisu su se ustručavali koristiti svaki djelić slobodnog prostora.

Dva Caktaševa udarca (67, 68) vratar Boyko znalački je obranio, vratar Dnjipra u 76. minuti u padu je odnio loptu u duelu s Maglicom nakon sjajne Sušićeve asistencije.

Iako tijekom drugoga dijela nije imao previše posla, Lovro Kalinić je u 80. minuti još jednom iskazao zavidnu formu. Zozulya je prizemno loptu poslao u lijev kut, ali se Kalinić dovoljno protegnuo.

Omjer od 9 prema 0 udaraca u okvir gola govori sve o premoći nogometaša Dnjipra u prvom dijelu utakmice. Od tih devet udaraca, Lovro Kalinić rutinski je obranio šest. Za preostala tri trebao je iskazati darovitost zbog koje je u srijedu osvanuo na popisu izbornika Nike Kovača. Na Kovačevu popisu nema Nikole Kalinića, napadač Dnjipra i bivši igrač Hajduka nije se iskazao u prvom poluvremenu u nekoliko obećavajućih situacija premda je najviše prijetio.

Djipro je pokazao moć u duelima u čemu Hajduk u prvom dijelu nije mogao parirati. Srećom, igračima Dnjipra nedostajalo je mirnoće u završnici nekoliko akcija koje su izgledale povezano sve do završnog udarca.

Dvije situacije treba izdvojiti:
- u 68. minuti bjeloruski sudac Aleksej Kulbakov nije dosudio kazneni udarac kada je Strinić rukama potegnuo Maglicu u skoku
- u 78. minuti u igru je ušao ukrajinski ljubimac Milevskij. Od toga trenutka Hajduk je pridobio simpatije dijela gledatelja na praznom kijevskom stadionu


DNJIPRO: Boyko, Fedetskiy (70 Leo Matos), Douglas, Mazuch, Strinić, Kravchenko, Rotan, Gama (59 Shakov), Zozulya, Seleznyov (79 Bartulović), Kalinić


HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Sušić, Anđelković (71 Mezga), Caktaš, Kouassi, Gotal (46 Vlašić), Maglica (78 Milevskij)

Prva utakmica play-offa Europske lige: Dnjipro - Hajduk 2:1 (Kalinić 50, Shakov 88/Sušić 47)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.