Euforija dosegnula vrhunac, već se traži način kako do ulaznice za Villarreal

Petak, 05. kolovoza 2022. 10:15 Napisao/la  Toni Bilić
Euforija dosegnula vrhunac, već se traži način kako do ulaznice za Villarreal

Hajduk je u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige na punoj poljudskoj ljepotici u fantastičnoj atmosferi pokazao da je puno kvalitetnija momčad od Vitorije SC.

Bez ikakvog okolišanja treba jasno kazati da bi sve osim prolaska u play-off bio bi veliki neuspjeh.

Splićani na uzvrat koji se igra iduće srijede u Portugalu putuju s dva gola prednosti, što je ogroman kapital s obzirom na igračku snagu i kvalitetu protivnika.

Nakon slabe prvenstvene utakmice protiv Varaždina, unatoč pobjedi mnogi navijači pribojavali su se ogleda sa Vitorijom.

Igrači su ih na najbolji naćin razuvjerili.

Odigrali su jako dobru utakmicu, posebice su bili odlični u drugom dijelu, u točno dvadeset minuta, od 67. do 87. minute, zabili su tri gola i uspjeli preokrenuti negativni rezultat nakon što su gosti poveli golom Miguela.

Trener Dambrauskas uspio je u svojoj taktičkoj zamisli, oduzeo je loptu gostima, na presici prije susreta rekao je da će to biti najvažniji zadatak njegove momčadi.

Dakako da neće biti bijelima lako u uzvratu pred fanatičnim domaćim navijačima, još ćemo jednom ponoviti: Hajduk je kvalitetnija momčad koja može ispasti jedino ako sama sebe pobjedi.

Igra iz drugog dijela je ono što navijači već godinama priželjkuju, usudili bismo se napisati sanjaju, takav Hajduk žele gledati u budućnosti.

Naravno da nije teško pogoditi da je glavni lik u fantastičnoj europskoj pobjedi bio Marko Livaja.

Vukao je momčad, posebice u prvom dijelu, prije izjednačujućeg gola pogodio je stativu, odbijenu loptu Sahiti je pospremio u mrežu.

Melnjak pokazao se kao pun pogodak, dok je Krovinović eurogolom još jednom potvrdio svoju igračku kvalitetu.

Euforija je dosegnula vrhunac, već se traži način kako da se dođe do zlatnog papira za susret protiv Villarreala u play-offu.

Navijači su uvjereni da Hajduk može pobjediti moćnog španjolskog predstavnika, da mogu "torpedirati žutu podmoricu" na čijoj klupi sjedi trofejni trener Unai Emery, koji zna kako se igra u Europi.

Split je zahvatilo europsko nogometno ludilo!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.