Dolaskom Filipa Krovinovića, Hajduk složio momčad za prvaka

Utorak, 20. srpnja 2021. 08:50 Napisao/la  Toni Bilić
Filip Krovinović
Filip Krovinović

Napokon!

Predsjednik kluba, "gospar" Lukša Jakobušić i sporstki direktor Mindaugas Nikoličius u dosadašnjem tijeku ljetnog prelaznog roka posložili su respektabilnu momčad koja ima igračku kvalitetu da se ravnopravno bori, ne samo za vrh prvenstvene tablice nego za titulu prvaka uz dužan respekt spram Dinama, Osijeka i Rijeke.

Doveli su do sada sedmoricu igrača.

Još nedostaje defenzivni vezista Marco Fossati, nadaju se klupski čelnici njegovom povratku.

Dogovorili su jednogodišnju posudbu s Aston Villom za reprezentativnog čuvara mreže Lovru Kalinića, koji je minulo proljeće odradio u matičnom klubu.

Kući se vratio stoper Josip Elez iz njemačkog Hannovera.

Navijačima su ispunili za sada jednu od najvećih želja, potpisali su trogodišnji ugovor s Markom Livajom.

Iz Osijeka se vratio na Poljud defenzivi vezni Josip Vuković.

Uspjeli su čelnici kluba barem za dvije godine riješiti goruće pitanje desnog beka dovođenjem 33-godišnjeg mađarskog reprezentativca Gerga Lovrencsicsa.

Napad su pojačali su 22-godišnji slovenskim reprezentativcem Janom Mlakarom, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz engleskog prvoligaša Brightona.

Već na prvoj prvenstvenoj utakmici bio je dvostruki strijelac, utakmica protiv Lokomotive završila je za navijače razočaravajućih 2:2.

I na kraju je šlag na tortu transfer Filipa Krovinovića iz Benfice u Hajduk.

Splićani su "odriješili kesu" iako je financijska situacija daleko od idealne, dogovorili su da će u ratama isplati 1,5 milijuna eura na ime odštete višestrukom prvaku Portugala.

Kada čelnici kluba dovedu sedam igrača, koji će biti pojačanja a ne pridošlice kao prethodnih sezona, logičan je zaključak da se Hajduk mora boriti za titulu prvaka.

Pa nisu valjda skupo platili Krovinovića da na kraju budu drugi iako bi to bio uspjeh nakon što su minulih sezona završavali prvenstvenu utrku na četvrtom, čak i na petom mjestu.

Navijački puk vapi za titulom prvaka, posljednja je osvojena u sezoni 2004/05, posljednji trofej, Kup Hrvatske, osvojen je u sezoni 2012/13.

Istina, lako je pričati o tituli prvaka, to je puno teže ostvariti na zelenom travnjaku.

U priču o možebitnom osvajanju prvog mjesta treba uklopiti švedskog stratega Jensa Gustafssona.

Njemu je ovo najteža zadaća u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Osvojio je s Norrkopingom titulu prvaka Švedske, ali Hajduk je nešto drugo, svaki navijač Hajduka je istovremeno i trener.

Sve osim osvajanja titule prvaka s ovako osnaženim kadrom bio bi neuspjeh.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.