USVOJENA ŽALBA

Hajduku novčana kazna umjesto praznih tribina

Srijeda, 05. rujna 2012. 19:26 Napisao/la  SC

Hajduk plaća 80.000 kuna kazne, ali igra pred gledateljima

Na službenim stranicama Prve HNL-e objavljena je odluka Komisije za žalbe u vezi žalbe Hajduka na odluku Disciplinskog suca Krešmira Vlajčevića koji je bijele kaznio s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda navijača na susretu Hajduk – Karlovac odigranom na Poljudu u prošlom prvenstvu. U priopćenju stoji:

Komisija za žalbe Prve lige na sjednici održanoj 04. rujna rješavala je žalbu Hajduka na odluku Disciplinskog suca kojom je klub zbog nereda gledatelja na utakmici 25. kola prošlog prvenstva Hajduk-Karlovac (bacanje zapaljenih baklji u teren za igru) kažnjen igranjem jedne prvenstvene utakmice bez gledatelja. Disciplinski sudac takvu odluku donio je zbog činjenice da su se takvi prekršaji kluba, kažnjivi po članku 67. DP HNS-a, ponavljali na čak 8 utakmica prošlogodišnjeg prvenstva.

Komisija je djelomično usvojila žalbu Hajduk te je odluku Disciplinskog suca preinačila u dijelu koji se odnosi na kaznu te se umjesto kazne igranja jedne prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja Hajduk kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 80.000,00 kn.

Pored ostalih olakotnih okolnosti koje je i Disciplinski sudac uzeo u obzir kod donošenja odluke, Komisija smatra da je i zbog proteka vremena od učinjenog prekršaja bilo mjesta izricanju blaže kazne za počinitelja. Komisija je također ocijenila da će se i ublaženom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja i neponavljanje istih ili sličnih prekršaja.