Derbi protiv Osijeka razotkrio je sve slabosti u igri Hajduka

Ponedjeljak, 20. prosinca 2021. 09:35 Napisao/la  Toni BIlić
Derbi protiv Osijeka razotkrio je sve slabosti u igri Hajduka

Atmosfera na prepunoj  poljudskoj ljepotici bila je puno bolja od derbija Hajduka i Osijeka.

Osijek je posebice u prvom poluvremenu razotkrio jsve slabosti Hajduka, gosti su od prve minute krenuli visokim presingom na zadnju liniju, domaćini su se pogubili, jednostvno nisu našli načina kako da riješe taj problem.

U prvih deset minuta Osječani su u dva, tri navrata napravili pomutnju na lijevoj strani obrane bijelih, koristili su ispadanje iz igre Melnjaka, no nisu dobro reagirali na ubačaje Bohara.

I jedanaesterac kojega su izborili nakon pogreške Fossatija bio je plod brze tranzije iz obrane u napad.

Osječani su dominirali u prvom dijelu, imali su niz izglednih prilika, dok su domaćini samo jednom ozbiljnije priprijetili vratima Malenice, i to preko Livaje u samoj završnici susreta.

Zašto je Hajduk bio slab i nemoćan u prvom dijelu?

Osim što nisu znali odgovoriti na visoki presing gostiju, nametnuli su se na sredini terena i potpuno zaustavili Livaju.

U nastavku susreta nakon izmjena u početnom sastavu, i malo drugačijim rasporedom igrača, bijeli su uspjevali nešto odigrati, stvorili su dvije izgledne prilike koju nisu iskoristili Krovinović i Livaja.

Kada se sve zbroji i oduzme neodlučan ishod je najpravedniji, iako tko zna kako bi u konačnici susret završio da gostima sudac nije poništio gol Bohara s bijele točke, u ponovljenom izvođenju Kalinić je uz pomoć grede obranio udarac gostujućeg igrača.

Neodlučan ishod ostavio je Hajduk u borbi za titulu prvaka, uz to Splićani u polufinaklu Kupa Hrvatske kod kuće dočekuju Goricu, a ne treba zaboraviti da se finale igra na Poljudu. 

Utakmica protiv Osijeka razotkrila je slabosti u igri bijelih, pojačanja su nužno potrebina treneru Valdasu Dambrauskasu u borbi za trofeje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.