Damir Burić, trener Hajduka: Utakmica Moldea i Dinama za nas je veliko upozorenje!

Srijeda, 05. kolovoza 2015. 11:44 Napisao/la  I. J.

Svjesni smo važnosti utakmice, primjećujem kod momaka napetost, pozitivan naboj, kaže Burić pred uzvrat protiv Stromsgodseta 


Nogometaši Hajduka otputovali su u srijedu u Norvešku, gdje u četvrtak protiv Stromsgodseta igraju uzvratni susret 3. pretkola Europske lige. Nakon prve utakmice Hajduk brani prednost 2:0.

- Pripremili smo se za stvari koje bi nas mogle očekivati u Norveškoj i momčad je taktičke zamisli sprovela, tako da mi spremni dočekujemo ovaj meč. Što se tiče igrača, Roguljić ima problema s aduktorom, pa neće biti u sastavu, a svi su ostali na raspolaganju. Svaka momčad koja stoji visoko, a mi 65 posto vremena imamo loptu u svojim nogama, ostavlja velik prostor koji treba pokriti i čuvati. Jako je teško tako stajati na terenu, najlakše se zatvoriti u svojih 16 metara i igrati na kontre, to nije neka umjetnost. Ovo što smo mi do sada radili je puno kompleksnije, zato se i stvara problem. Mladi smo, željni i voljni, pa onda i griješimo, imamo 60 metara terena iza leđa koji treba braniti. No, tvrdim kako nas protivnici nisu nikad toliko izigrali koliko smo im mi darovali šanse. Nitko nam u dosadašnjem dijelu sezone nije stvorio puno dobrih prilika, kaže trener Damir Burić.

Ako Hajduk ispadne iz Europe, a u HNL-u je osvojio svega 3 boda i sezona bi mogla propasti prije no što je započela.

- Ja ne gledam tako na to, za klub i navijače napravili smo puno. Svjesni smo važnosti utakmice, primjećujem kod momaka napetost, pozitivan naboj. Premije? Vjerujte mi da o novcu nismo pričali, interesiraju me samo uvjeti za rad. Čuo sam da se o tome razgovaralo s kapetanom, ali ne znam je li i što je na koncu dogovoreno, govori Burić koji nije gledao utakmicu Dinama i Moldea:

- Nisam imao priliku gledati utakmicu, jer smo imali sastanak, analizu, pa onda trening. No, čuo sam da je bila jako zanimljiva i svakako upozorenje nama tako da moramo od prve minute ući maksimalno koncentrirano, ne smijemo dijeliti darove kao u dosadašnjim utakmicama. Hoćemo li napasti ili se braniti? Taktičkim ću zamislima pokušati iznenaditi protivnika, pa ne bih o tome pričao s vama, no mogu vam reći da ću tražiti varijabilitet. Primjetili ste da smo u stanju kako voditi igru i napadati, tako se i braniti, zaključio je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.