Damir Burić, trener Hajduka: Šteta da Niko Kovač nije mogao do kraja odraditi svoj posao

Petak, 11. rujna 2015. 12:48 Napisao/la  Ivan Jelić

Najvažnija je da se Hrvatska kvalificira. Kada pogledate samo utakmicu protiv Azerbejdžana, da smo zabili dva-tri pogotka ovo danas ne bi bila tema, kaže Burić


Nogometaši Hajduka u subotu od 19 sati igraju protiv Zagreba na Poljudu, uoči utakmice 9. kola trener 'bijelih' Damir Burić osvrnuo se na smjenu Nike Kovača:

- Šteta je da jedan trener koji je došao do ovoga ne može do kraja odraditi svoj posao. Mlad je i perspektivan! Mi sigurno imamo dobre trenere, ali uvijek kad počnu analize, pronađu se neki nedostaci - mladost, starost, neiskustvo... Najvažnija je da se Hrvatska kvalificira. Kada pogledate samo utakmicu protiv Azerbejdžana, da smo zabili dva-tri pogotka ovo danas ne bi bila tema. U dublje analize ne bih ulazio, sada je najvažnije zajedništvo u smislu da se ostvari cilja, kaže Burić koji je ovako najavio utakmicu protiv Zagreba:

- Napokon da krenu utakmice, nestrpljivi smo. Momčad je odradila jako dobro treninge, grupa od šest igrača vratila se zdrava nakon nastupa za reprezetacije, dok Balić ima probleme s zadnjom ložom, pa možda neće nastupiti sutra. Napravili smo analizu stanja u stanci, dali smo momcima pauzu, pa zatim blok treninga koji je bio intezivan. Svaki igrač je radio prema individualanom programu, dobio sam pozitivan feedback. Svoje ciljeve moramo ostvariti, još je puno utakmica ispred nas, ali odmor je jako dobro došao, pa i meni. Moramo biti koncentrirani na utakmice ispred nas, a ne na maštanje o tituli. Očekujemo pobjedu protiv Zagreba s obzirom na stanje na ljestvici. Međutim, oni su dobra momčad, moramo biti jako oprezni, psihički se moramo pripremiti, govori Burić.

U kakvom su stanju igrači koji su stigli na samom zalazu prijelaznog roka, Velazquez i Milić?

- Vidjeli ste Milićevu vrijednost, u stanju u kakvom je došao odigrao je jako pametno. Svoje slobodne dane je koristio da podigne nivo i on će biti još bolji. Pokazuje da je pravi profesionalac i pravi primjer ostalima. Velazquez pokazuje fenomenalan odnos prema igri i treningu, naglašava Burić.

Nakon utakmice protiv Zagreba momčad Hajduka igra derbi protiv Dinama?

- Zbog toga razloga je utakmica protiv Zagreba komplicirana, momcima moramo objasniti da je pred nama samo jedna utakmica, a to je Zagreb. Momčad raste i razvija se, nadam se da smo neke stvari naučili i da ćemo to pokazati. Dosad smo vidjeli Hajduk u kojom je postojao varijabilitet, defanzivnu i ofanzivnu igru. Razlika je dolazi li vam u Split, Dinamo ili neka druga momčad, zaključuje Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.