Damir Burić, trener Hajduka: Prihvaćam kritike, nadam se dobroj izvedbi protiv Kopera

Srijeda, 22. srpnja 2015. 17:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Imamo plan A i imamo plan B. Već protiv Splita smo neke stvari korigirali, spremni smo, kaže Burić


Hajduk u četvrtak od 19 sati na Poljudu protiv Kopera igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige. Nakon poraza (2:3) u prvom susretu bijeli sutra nemaju pravo na kiks.

- Kompletni smo, imamo mogućnost izbora, možemo izvući ono što je najbolje. Vježbali smo neke situacije, treninzi su bili jako dobri. To mi daje sigurnost, momčad je odmorna, željna, agresivna, a to su mi bitni faktori, kaže trener bijelih Damir Burić.

Znači li to da će zaigrati i Ohandza?

- Ne bih toliko daleko ulazio tko će igrati, mi u svakom slučaju imamo mogućnosti da napravimo momčad koja će Koperu stvarati probleme.

Hoće li Ohandza biti među 18?

- Moguće...

Hoće li biti promjena u igri?

- Pripremamo neke promjene, te promjene se uvijek odnose na postavljanje. Uvijek govorim kad se držimo dogovorenog, kad imamo disciplinu, to se automatski vidi na terenu i onda smo pravi. Uvjeren sam da je momčad koncentrirana i u stanju sprovesti što smo dogovorili.

Prolazak bi značio dosta i u financijskom smislu?

- Želimo proći sa sportske strane, da klub napreduje. Pokušavamo se koncentrirati na ono što možemo utjecati,  fokusirani smo na ono što se na terenu događa.

Imate li plan ako nešto krene po zlu?

- Imamo plan A i imamo plan B. Već protiv Splita smo neke stvari korigirali, spremni smo.

Protiv Splita je nedostajalo prilika?

- Mi igramo uvijek ofenzivno. Ja sam trener, gledam ih na treningu, radimo neke sheme. Sve ovisi kako se protivnik postavi. Od četvrtka do nedjelje imali smo jedan taktički trening, da smo ih imali više, bilo bi bolje. Prihvaćamo i kritike, uvjeren sam da ćemo iz ovoga izaći jači, bolji i snažniji. Nadam se dobroj izvedbi, vjerujem u pravi ambijent, to su svi preduvjeti da bi bilo dobro, zaključio je Burić.

Veliki adut Hajduka je Nikola Vlašić, koji je ovako najavio utakmicu:

- Očekujemo tešku utakmicu, protivnik će stati nazad. Optimisti? Nije se promijenilo puno od prve utakmice, bili smo puno bolja momčad. Oni su iz naše tri greške dali tri gola. Svi kažu da su nam prekidi lošija strana, a nitko ne govori da smo mi zabili dva gola iz prekida, kaže Vlašić.

Protiv Splita je Vlašić igrao u vrhu napada?

- Ja sam špica igrao, tražio sam prostor, nije bilo mjesta. Mislim da to mogu igrati. Trebao bih se više izvlačiti. Mi smo mlada momčad, agresivni smo, željni, mislim da ćemo to i dokazati, zaključio je Vlašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.