Damir Burić, trener Hajduka: Pogledat ću utakmicu Dinama i Rijeke uživo, ali naš cilj je Lokomotiva

Petak, 19. veljače 2016. 22:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Nadam se da će i teren biti spremna da odigramo kvalitetnu utakmicu, kaže Burić


Nogometaši Hajduka u subotu od 15 sati gostovati u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, a evo što je uoči tog dvoboja kazao trener bijelih Damir Burić:

- Vodimo par igrača koji imaju probleme, morat ćemo sačekati sutrašnji dan da vidimo u kojem ćemo sastavu igrati. Vodimo 20 igrača na put, Milić, Velazquez i Velez su upitni, ali može se dogoditi da nijedan ne bude na terenu, započeo je Burić.

Protekli tjedan je obilježen teškim vremenskim uvjetima, momčad je imala problema u provedbi trenažnog procesa, ali težak teren se očekuje i u Zagrebu. Trener se i ispričao na početku press konferencije zbog kašnjenja, jer kako kaže, morao je iskoristiti ovo lijepo vrijeme za dodatni rad...

- Morali smo posuditi vaterpolo kapice kod mog prijatelja Renca Posinkovića, zbog vaterpolskih uvjeta, našalio se Burić pa nastavio:

- Vidjet  što nas čeka. To je jako bitna stvar. Nadam se da će i teren biti spremna da odigramo kvalitetnu utakmicu. Moramo se prilagoditi svemu, ne znamo što nas čeka.

Prošlog vikenda Lokomotiva je namučila Rijeku na Rujevici...

- Dok je utakmica bila otvorena, vidjeli smo par odličnih situacija za Lokomotivu. Neugodna su momčad na prekidima, sve to krasi momčad iz vrha lige s bezbroj kvalitetnih igrača. Probat ćemo im se suprotstaviti kvalitetnom igrom. U ovoj situaciji, na teškom terenu, realizacija će biti najbitnije, ako bude dobar taj segment utakmica će biti puno lakše. Baš kada smo zabili gol protiv Belupa, sve je bilo puno lakše.

Kakva je situacija s Ohandzom?

- S njim nećemo riskirati. Čeka nas puno utakmica, ne želimo riskirati.

U nedjelju se igra derbi Dinama i Rijeke, s kojom Hajduk igra sljedeći tjedan.

- Pogledat ću utakmicu uživo, ali ne možemo ništa najaviti. Samo Lokomotiva je naš cilj i fokus.

Burić je zadovoljan izvedbom svoje momčadi protiv Slaven Belupa, a pohvalio je igru i stoperskog para Bilji - Nižić.

- Obojica su igrali jako kvalitetno, dominirali smo praktički cijelu utakmicu i osim jedne šanse, Belupo nije imao nijednu drugu priliku. Dosta smo utakmica igrali s nulom, rijetko kad se dogodi da nam netko zabije gol.

Najopasniji igrač Lokomotive je Andrijašević...

- Tko će kome nego svoj svome. Franku želimo svako dobro, on je naš momak i dobar igrač, zaključio je Burić.