Damir Burić, trener Hajduka: Nadam se da ćemo na ovakvom nivou biti i u uzvratu

Petak, 31. srpnja 2015. 08:46 Napisao/la  Ivan Jelić

Stromsgodset je jako neugodan, nije lako igrati s njima, brzo se transformiraju u napad. Kada napadate takvu momčad, morate imati kontroliranu ofenzivu, kaže Burić


Trener Hajduka Damir Burić imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede 2:0 nad Stromsgodsetom, rezultat i zrela igra ulijevaju nadu uoči uzvrata.

- Čestitam momcima, pookazali su sve što je trebalo: agresivnost, organizaciju u obrani, napadu. Bilo je dosta šansi, vidjelo smo dosta dobroga, zadovoljni smo utakmicom. Mislim da smo i u prvom dijelu bili dobri, nedostajao nam je završni udarac. Stromsgodset je jako neugodan, nije lako igrati s njima, brzo se transformiraju u napad. Kada napadate takvu momčad, morate imati kontroliranu ofenzivu. Obrana na čelu s Milovićem odradila je dobar posao. Mi smo samo prvo poluvrijeme odradili. Čeka nas teška utakmica u Norveškoj. Rekao sam da su oni respektabilna momčad, mi smo ih dobro zatvorili. Nadam se da ćemo biti na nivou i u uzvratu. Postotak? Nisam baš za postotke, ja sam za realnost na terenu. Mislim da je protivnik bio dobar i bit će u uzvratu. U svakom trenutku moramo biti koncentrirani i ne smijemo se opustiti. Imamo dva cilja u Norveškoj, to su dva osnovna cilja u nogometu: ne primiti gol i dati gol, kazao je Burić.

Efektni Balićev pogodak preokrenuo je situzaciju:

- Gol uvijek otvara vrata, nakon toga se otvara utakmica, protivnik mora reagirati. Balićev gol? Predivan pogodak! Promislio sam kad je primio da će zabiti, vidio sam pogodak, osjetio orijentaciju tijela. Sve je dao u taj udarac. Bilo je to savršenstvo pokreta, elegancije, guštali smo svi, kaže Burić koji nije odlučio hoće li odmarati glavne igra u utakmici protiv Slavena Belupo.

- Imali smo danas emocionalno i fizičko pražnjenje.  Momci su mladi, ali nadam se da će biti pravi. Moram prvo sačekati petak, puno je igrača dobilo udarce, liječnički tim mi mora dati izvješće, vidjet ćemo, zaključuje Burić.

Umjesto trenera Ingebretsena, koji se zadržao u razgovoru sa igračima, svoje je viđenje susreta pred novinarima iznio pomoćni trener Stromsgodseta Alexander Straus.

- Bila je to utakmica kakvu smo i očekivali. Znali smo da će Hajduk imati posjed lopte, voditi igru, većim dijelom susreta smatrali smo da igramo dobro. I nakon prvog pogotka, no onda je stigao drugi pogodak. Naš je plan bio da budemo kompaktni u obrani i onda pokušamo preko kontri. Ne smatram da smo se previše branili, igrali smo po planu, imali smo prilike, na početku pogodili i stativu. Bilo bi drukčije da smo zabili. Bilo bi puno lakše da je ostalo 1:0, ali jaka smo momčad kući. Bit će otvorena utakmica, imamo vjeru da će to biti totalno drukčija utakmica, da još nije sve gotovo, rekao je pomoćnik trenera Alexandera Strausa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.