Damir Burić, trener Hajduka: Momčad je dobro reagirala, ali neće nas zavarati utakmica protiv Osijeka

Ponedjeljak, 24. kolovoza 2015. 09:41 Napisao/la  I. J.

S ovom utakmicom smo održali priključak u prvenstvu, tako da nam se ne može reći da mislimo samo na jedno natjecanje, a ne mislimo na drugo, kaže Burić


Nogometaši Hajduka ostvarili su pobjedu (3:0) protiv Osijeka bez previše napora i time dobili mir uoči pripreme za utakmicu protiv Slovana.

- Ja bih prije svega čestitao mojim momcima, koji su bili jako disciplinirani u oba smjera. Jako teško je imati kontrolu u ofenzivi i defanzivi, mislim da su to momci odradili jako dobro i zato im čestitam. S obzirom da protivnik stoji kako stoji, jako je teško probiti te čak tri linije. Osijek je stajao dobro i kompaktno, a mi smo imali dosta proboja po strani, centaršuteva i udaraca. Moramo biti zadovoljni što protivnik nije imao niti jednu priliku. Ovo je bila uvertira za ono što nas čeka u četvrtak. Bit ćemo tada spremni i odmorni kako bi prezentacija protiv Slovana bila prava, rekao je trener Hajduka Damir Burić.

Utakmica protiv Osijeka nema veze s onim što momčad Hajduka čeka u četvtak:

- Budite bez brige, mi se nećemo zavaravati. Momčad je jako dobro reagirala i pokazala pravo lice. Nisam vam rekao da nam je falilo šest igrača, ali i pored toga smo odigrali utakmicu kojom možemo biti zadovoljni. U četvrtak ćemo se znati odmoriti i postaviti. Vjerujem u moje igrače, mi smo pametna momčad i igrači zaslužuju respekt. S ovom utakmicom smo održali priključak u prvenstvu, tako da nam se ne može reći da mislimo samo na jedno natjecanje, a ne mislimo na drugo, kaže Burić.

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Bez obzira što smo se mi držali na jedan gol zaostatka, nismo imali izgleda. Primili smo lagano prvi gol, što je sve usmjerilo, a i ozljede su se nadovezale. Mi moramo razmišljati kako na lakšim utakmicama za nas doći do bodova. Pokušavao sam držati tonus ekipe, jer znam da im treba podrška. Imaju slike iz prošle dvije godine i pokušavam im unijeti dozu sportskog morala da se ne odustane, rekao je trener Osijeka Dražen Besek.

Osijek u 8. kolu gostuje na Rujevici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.