Damir Burić na vjetrometini, treneru Hajduka neće biti lako u proljetnom dijelu sezone

Petak, 12. veljače 2016. 13:02 Napisao/la  Ivan Jelić

 Bijeli su još u borbi za oba trofeja i ako ostanu praznih ruku, krivac će biti trener


U zimskom prijelaznom roku Hajduk je ostao bez četvorice igrača: kapetana Milovića koji je bio moralna vertikala u svlačionici, Caktaša koji je odigrao najbolju polusezonu u bijelom dresu i bio najbolji strijelac momčadi, Balića koji nije iskazao kvalitetu za što veći dio krivice ide na dušu trenera Damira Burića, koji ga je forsirao na poziciji zadnjeg veznog.

Od prodaje Milovića, Caktaša i Balića, Splićani su inkasirali cca. 4,5 - 5 milijuna eura uz napomenu da će od Udinesea za Balića do kraja lipnja dobiti milijun eura. Na prvi pogled čelnici kluba su napravili pravi financijski potez, no mišljenja smo da su mogli bolje trgovati. U situaciji kada se klub nalazi u teškoj financijskoj situaciji svaki euro velik je poput Marjana.

Veći problem od prodaje igrača je da su Ohandza i Vlašić ozlijeđeni, nisu niti bili na pripremama u Turskoj. Argetinac Velez, koji je stigao u zimskom prijelaznom roku, trenira pod posebnim programom kao i njegov sunarodnjak Velazquez, koji je među bijele stigao ljetos. Osim toga Venezuelac Arteaga čini se nije tip napadača koji je Burić priželjkivao.

Najteže će biti treneru Buriću o čijem su se radu gotovo svi nakon jesenjskog dijela pohvalo izrazili. Istina je da su bijeli jesenas izgledali malo drugačije, Burić igrao bez klasičnog napadača. Mali je pomak da Dinamo nije Hajduku pobjegao kao ranijih godina na 15 - 20 bodova razlike, afere oko braće Mamić zasigurno su više utjecale na situaciju u maksimirskom klubu nego što je Hajduk nešto posebno blistao na travnjaku.

Proljeće će biti pravi test za trenera Damira Burića. Bijeli su još u borbi za oba trofeja i ako ostanu praznih ruku, krivac će biti trener. Nikoga ga neće pitati zašto su prodani Milović, Caktaš, Balić, Maglica ili zašto su dovedeni Velez, Arteaga...

Burić je na korak od pukovnika do pokojnika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.