DAMIR BURIĆ Gorica nije doživila poraz prošle godine, to dovoljno govori

Petak, 16. kolovoza 2019. 13:50 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić

 

Nakon poraza u Koprivnici pred Hajdukom je novi ispit.

U petom kolu HNL-a u nedjelju na Poljud (18 sati) stiže Gorica.

- Ovaj tjedan smo puno razgovarali, imali smo dosta stvari za duboku analizu. Naša bijela linija koja se vuče u ovih nekoliko utakmica da stvaramo puno šansi, ali je manjak što ne postižemo golove. Protiv Belupa smo imali nekoliko sjajnih situacija. Upravo smo na tim elementima radili. Bilo je i nesretnih okolnosti, ali krećemo od nas i stvari koje možemo napraviti bolje. Jako smo razočarani, ovaj tjedan je za nas bio jako dug. Poraz nam se dogodio, a ne znamo ni sami kako. Htjeli smo da je utakmica s Goricom i ranije od nedjelje kako bismo što prije pokazali pravo lice, rekao je trener Hajduka Damir Burić, a zatim se dotakao zdravstvenog biltena.

- Josip Posavec se dobro osjeća, podigli smo intenzitet rada, vidjet ćemo još. Čolina je odradio jako dobar trening, nadam se da će se kontinuitet treninga produžiti i da će sada biti spreman. Osim duže ozlijeđenog Vučura i Stanka Jurića svi ostali su normalno trenirali. Imamo prostora za promjene.

Stigao je Boro Primorac...

- To je lijepa vijest za sve navijače Hajduka. Vratila se legenda kluba. Bio je godinama suradnik jednog od najvećih trenera Arsenea Wengera. Njegovo znanje i iskustvo za Hajduk je bogatstvo koje se treba iskoristiti na pravi način. Želim mu puno sreće, svi smo sretni što je tu.

Gorica?

- Gorica nije doživila poraz prošle godine, to govori da se radi o kvalitetnom protivniku. Imamo svoj plan, totalno se fokusiramo na nas. Naša želja je pokazati ono što znamo i biti dominantni kao u prijašnjim utakmicama. Ako tako bude u nedjelju, veselim se toj utakmici.

Hoćete li ostati u istom sustavu i u nadolazećim susretima?

- Sve vodeće momčadi su igrale sa sličnim protivnicima i svi su imali određene probleme. Prvenstvo je jako interesantno, nema momčadi kao što je lanjske sezone bio Rudeš. S te strane naša igra uvijek može biti podložna promjenama. Kada smo protiv Belupa ostali s igračem manje nitko to nije primijetio, ali nismo uspjeli kreirati opasne situacije. Ima stvari na koje moramo pripaziti.

Dosta inzistirate na presingu?

- Kada malo bolje pogledate i analizirate utakmice vidjet ćete da smo protiv Lokomotive iz presinga dali gol. Jako smo opasni što se tiče okomitih akcija u dubinu. To su svi vidjeli, mogu vidjeti akcije koje su školski izvedene. Naša akcija nije samo presing. Ne volimo puno igrati u širinu, cilj je gol. Želimo kratkim, brzim putem doći do gola. I u Koprivnici je bilo bezbroj situacija za to. Kada ih ne iskoristite morate uzeti dozu kritike, ja je uzimam. Ako ćemo biti objektivni ako damo dva-tri gola, onda možemo i primiti dva. Sve na kraju leži na nama. Mirne glave, vruća srca donijeti pravu odluku u pravom trenutku.

Što je forte Gorice?

- Imaju više igrača koji su u ofenzivnoj liniji jako opasni. Lovrić, Ndiaye, Miya, jako brzi igrači. Moramo biti jako oprezni, mislim da ćemo biti spremni za to.