Damir Burić: Gledano s financijske strane i individualno, borba za prvaka ne dolazi u obzir

Ponedjeljak, 21. prosinca 2015. 18:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Najlošiji moment je bilo ispadanje od Libereca, tu sam vidio da smo mogli proći, kaže trener Hajduka


Trener Hajduka Damir Burić rezimirao je pred novinarima netom završenu jesen.

- Momčad je jako dobro odradila, svim igračima bih zahvalio. Uvijek sam govorio da su pametni i zreli to se vidjelo na dosta utakmica. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i na proljeće. Kada bolje pogledamo, u odnosu na druge klubove, samo je Dinamo odigrao više utakmice proteklih sezona. Ostavilo je to traga, prvenstvo je patilo na račun Europe i točno u tom periodu smo prosuli jako puno bodova. Onog trenutka kada smo prestali igrati Europu, nismo izgubili utakmicu, ali nismo ni primili gola. Imali smo samo jedan cilj, a to je prvenstvo, pa smo tu došli na šest bodova u odnosu na vodećeg. Rekao bih da smo upravo u tim dvobojima pokazali dobre partije, ali nismo bili dovoljno zreli ni mirni. Da jesmo, neke od tih utakmice bi završile u našu korist. Sve skupa nas to motivira nas za još veće zalaganje. U drugom dijelu ćemo biti jači i tvrđi na terenu. Govorio sam na početku o Hajduku kao momčadi koja želi igrati moderan nogomet, želimo pratiti europske trendove. Na dobrom smo putu. U Kupu smo prošli, nije ni to loša stvar, čekaju nas susreti protiv dobrih protivnika. Mislim da smo ispunili sve naše ciljeve, uz to smo imali veliki broj mladih igrača u našoj početnoj postavi. Prosjek je bio 22 godine. Mladi igrači od 18, 19, 20 godina su jako daleko, ostvarili smo planove i na tom polju. Idemo nekim našim putem, kaže Burić.

Koji je najnesretniji trenutak jeseni, a koji je najsretniji?

- Najlošiji moment je bilo ispadanje od Libereca, tu sam vidio da smo mogli proći. Da smo prošli, bila bi to velika financijska injekcija. Liberec me još boli. Moram vam iskreno kazati, najteže mi je bilo u Dugopolju protiv Sillamäea Kalev. Pritisak je bio velik protiv Kopera, kojeg smo uvjerljivo tukli, atmosfera je bila za naježit se. Stadioni su bili puni, za to s živi i radi, to su bili najljepši momenti.

Koliko su daleko Dinamo i Rijeka?

- Kada gledamo s ekonomske strane ne dolazi u obzir da možemo ući u borbu za titulu. Kada gledamo individualno igrače, opet ne dolazi u obzir borba za naslov. Međutim, borit ćemo se s njima, maraton još uvijek traje, prepreke treba preskakati. Nama je cilj svaku utakmicu pobijediti, osvojiti Kup, doći u sam vrh hrvatskog nogometa.

Kako gledate na nadolazeći prijelazni rok?

- Naše najveće pojačanje će biti Ohandza, ali zdravlje igrača ne može nitko garantirati. U zimskom prijelaznom roku uvijek morate gledati na puno stvari. Nije tek tako dovesti igrača da se uklapa u našu momčad. Mi ćemo s ovim kadrom nastoji izvući maksimum.

Koga biste istaknuli od svojih hrvatskih kolega?

- U Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih i dobrih trenera, sve je li-la, nivo je dobar s obzirom na uvjete koje imamo. Svim trenerima skidam kapu, izvlače maksimum iz ekipa. Pogledajte primjer Zekića u Osijeku, on je za mene fenomenalan trener, digao je momčad ni iz čega.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.