DAMIR BURIĆ Da je Istra 1961 protiv Rijeke igrala 11 na 11, bilo bi svega

Petak, 27. rujna 2019. 13:13 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić Foto: Lario Tus

 

U nedjelju Hajduk od 19 sati igra u Puli protiv Istre 1961.

Hajduk je trenutno vodeća momčad lige, dok je Istra na osmom mjestu, bez pobjede od trećeg kola.

- Kada pogledam utakmicu protiv Dinama, pogotovo prvo poluvrijeme, svaka im čast. Dobro su namučili Dinamo, imali su bezbroj šansi u tranziciji. Protiv Osijeka su mogli pobijediti, a protiv Rijeke da je bilo 11 na 11, bilo bi svega. Jako su dobra momčad na koju moramo paziti. Mi smo isto dobra momčad, čeka nas dobra utakmica, kaže trener Damir Burić.

Bili ste nezadovoljni nakon utakmice u Petrinji?

- Kritika je uvijek dobra, mislim da su igrači shvatili kako se ponašati u takvim utakmicama. Kup smo apsolvirali, fokus nam je na Istri. Momci znaju kako će biti teško. Gledamo utakmicu kako je odraditi. Volio bih da odigramo konstantnije, da nam period kvalitetne igre bude duži kao što je to slučaj na domaćem terenu. Imamo kvalitetu, nadam se da ćemo je pokazati.

Je li Pula prekretnica za niz na gostovanjima?

- Ne tematiziramo toliko utakmice u gostima kao da nam je to problem. Svaku utakmicu želimo odigrati kvalitetno. Volio bih da naša igra bude konstantnija, to bi značilo da će biti i pobjeda.

Bradarić i Nejašmić se dobro nadopunjuju, kao da dugo igraju skupa?

- Vidi se harmonija, balans. Kada jedan ide, drugi ostane. Plelo se, igralo se s malo dodira, premještanja su bila permanentna, bilo je jako dobro.

Je li vam teže stalno igrati dan-dva iza Dinama?

- Psihologija uvijek igra ulogu, s obzirom da je Liga prvaka, to će se promijeniti. Dinamo igra utorkom i srijedom, ima veću pauzu, tako bi trebalo biti.

U Puli uvijek bude dosta Hajdukovih navijača, a i tradicija je dobra u posljednje vrijeme?

- Voljeli bismo da se ta tradicija nastavi, to bi bilo najljepše za nas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.