Čelnici Hajduka, udruga Naš Hajduk i Torcida najveći krivci da HNS izbjegava Split

Petak, 13. veljače 2015. 16:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Sramota je da se u jednom od najljepših gradova na svijetu, na najljepšem hrvatskom stadionu, ne igraju utakmice reprezentacije. Ali, ta publika mora naučiti da ne može rekeratiti svoj klub, rekao je Mamić prije nekoliko mjeseci

U Hajduku su ogorčeni što je Odbor za hitnost HNS-a donio odluku da se kvalifikacijska utakmica za plasman na EURO 2016. između Hrvatske i Italije odigra 12. lipnja u Zagrebu, a ne u Splitu. U prvi mah mogla bi se shvatiti ljutnja s Poljuda, no ona je neutemeljena zbog jednostavnog razloga.

Predsjednik kluba Marin Brbić i kompletni Nadzorni odbor uz svesrdnu pomoć udruge Naš Hajduk, te posebice Torcide dulje vrijeme traže ostavke Davora šukera i Zdravka Mamića, koje Torcida vrijeđa na svakoj utakmici. Čelnici Hajduka podržal su prosvjedni skup Torcide, koji je održan na Rivi, gdje se skupilo od 50.000 navijača, koji su tražili odlazak Šukera, Mamića i Izvršnog odbora HNS-a.

Istina, Šuker je prošle godine prilikom posjete Nogometnom savezu splitsko-dalmatinske županije na prijemu kod župana Zlatka Ževrnje izjavio da bi volio da se dvoboj Hrvatska – Italija odigra na Poljudu. Već tada je znao da Split neće dobiti organizaciju utakmice, utakmica u Splitu bila bi "nogometno samoubojstvo" Šukera i Mamića. Pa nisu toliko ludi dati organizaciju klubu čiji ih predsjednik, Nadzorni odbor, udruga Naš Hajduk i Torcida svakodnevno vrijeđaju,

Jedan član Nadzornog odbora Hajduka, čije ime nećemo spominjati, jer je zalutao u nogomet, kaže sljedeće:

- Ovom odlukom čelnici HNS-a jasno su poručili koliko ih je briga za Dalmaciju i Split. Jedno je konflikt između Hajduka i HNS-a, a drugo reprezentacija!

- Napravite atmosferu i nema nikakve šanse da Hrvatska ne dođe u Split. Neka Torcida i udruga Naš Hajduk u utakmicama s Norvešom i Italijom garantiraju da neće biti incidenata i mi dolazimo. Sramota je da se u jednom od najljepših gradova na svijetu, na najljepšem hrvatskom stadionu, pred čudesnom publikom, ne igraju utakmice reprezentacije. Ali, ta publika mora naučiti da ne može rekeratiti svoj klub, rekao je Zdravko Mamić prije nekoliko mjeseci.

Nema dvojbe da su čelnici Hajduka, udruga Naš Hajduk i Torcida glavni krivci da se kvalifikacijska utakmice između Hrvatske i Italije neće odigrati u Splitu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.