Brazilci na Poljudu: Lucasa Pathina na aerodromu dočekali Sergije Krešić i Gabriel Cassio

Subota, 12. siječnja 2013. 14:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Brazilicima je zagarantirana plaća od 5 tisuća američkih dolara, dok Hajdukov reprezentativac Josip Radošević igra za mjesećnu plaću od 10 tisuća kuna i to bruto. Ista primanja imaju Milić, Andrijašević...

Brazilac Gabriel Cassio (20) stigao je iz Rio de Janirea nešto iza 13 sati u Split, dok je ešto iza 19 sati u zračnu luku Renik-Kaštela sletio i drugi Brazilac Lucas Garcia Patinho. Dočekao ga je sportski direktor bijelih Sergije Krešić i njegov suigrač iz Flumensea Gabrijel Cassio, koji je u Split došao ranije. Obojica će u nedjelju obaviti liječnik pregled i nakon toga ako sve bude u redu, otići u Međugorje priključiti se novim suigračima na pripremama.

Cassio i Patinho stižu u Hajduk iz redova brazilskog prvaka Fluminesea shodno potpisanom ugovoru između dva kluba. Obojica su ofenzivni vezni igrači. Patinho je odigrao jednu utakmicu za prvu momčad "Flua", dvaput je igrao za mladu reprezentaciju Brazila na Panameričkim igrama koje su 2011.godine održane u Guadalajari.

Inače, Patinho je prvi dio sezone bio na posudbi u „B“ momčadi Sportinga iz Lisabona gdje se nije naigrao dok je Cassio bio na posudbi u brazilskom drugoligašu Atletico Clube do Porto. Ako prođu liječnike preglede, potpisat će ugovore godina plus godina. Mjesečno im je zagarantirana plaća  5 tisuća američkih dolara, dok Hajdukov reprezentativac Josip Radošević igra za mjesećnu plaću od 10 tisuća kuna i to bruto. Ista primanja imaju Milić, Andrijašević...

Istina je da Hajduk za Brazilce nije platio odštetu, u slučaju prodaje odšteta se dijeli 60:40 u korist Fluminesea. Tako to rade na Poljudu: na domaćim igračima štede, za nepoznate i neprovjerene Brazilce imaju novaca. I stalno ponavljaju kako se klub treba orijentirati na svoje mlade igrače.

Cassia i njegovog menadžera Paula dočekao je sportski direktor Sergije Krešić u pratnji Dina Pavelića, koji je bio veza između Hajduka i Fluminesea. Po dolasku Cassio je novinarima kratko kazao:

- Ovdje svi znaju za Eudarda da Silvu, ja sam Cassio i želim da me navijače upoznaju i zapamte kao Cassia.

Hajdukov sportski direktor dometnuo:

- Pregledali smo desetak kazeta, odlučili smo se da dovođenje Cassia i Patinha, radi se dvojici ofenzivnih igrača. Vjerujem da ćemo imati koristi od njihovog angažmana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.