Boro Primorac: Utakmicu protiv Rijeke trebalo je prekinuti u drugom poluvremenu

Petak, 11. prosinca 2020. 19:12 Napisao/la  Toni Bilić
Boro Primorac
Boro Primorac Foto: www.hnkhajduk

Poraz u prošlom kolu od Rijeke na poljudskoj ljepotici ne dvojimo ostavio je traga u svlačionici Hajduka.

Poslije dvije uzastopne gostujuće pobjede nad Belupom i Lokomotivom u zaostaloj utakmici, mnogi su očekivali nastavak uspješnog niza bez obzira što je na suprotnoj strani bila momčad sa Rujevice koje je već godinama „crna mačka“ Splićanima.

U subotu bijeli gostuju u Varaždinu, čeka iz dvoboj s momčadi čiji su čelnici na početku tjedna smjenili trenera Samira Toplaka i vođenje ekipe barem privremeno prepustili tandemu Jertec – Kastel.

Prvi je dio karijere proveo u Hajdukovu dresu, no nije ispunio očekivanja.

Subotnji sraz tako je dvoboj privremenih trenera, tandema Jertec – Kastel na domaćoj i Primorca na gostujućoj klupi.

- Nitko nije zadovoljan kada izgubi utakmicu, pogotovo kući. Vrlo sam zadovoljan, jer smo prvo poluvrijeme igrali jako dobro. U drugom poluvremenu je to bio više vaterpolo. Rijeka je dala gol u takvim uvjetima. Žao mi je igrača, još se jednom Primorac osvrnuo na Jadranski derbi.

Kako riješiti situaciju sa Jakolišem?

- Nisam spavao radi njega. Bio mi najbolji igrač ofenzivno, a onda je sam sebi dao gol. Meni ga je žao. Pati cijeli Split, cijela Dalmacija. Svjestan je on toga. Vježbali smo centaršuteve. Derbi s Rijekom i Dinamom ne može se izgubiti u Splitu.

Hajduk je na petoj poziciji?

- Hajduku tu nije mjesto. Cijeli svijet to zna. Mislim da smo pokazali napredak u dvobojima sa Osijekom i Rijekom. U drugom dijelu sraza sa Riječanima utakmica se trebala prekinuti.

Što znate o Varaždinu?

- Gledao sam protiv Osijeka i zadnje dvije utakmice. U Osijeku su igrali sa pet igrača u zadnjoj liniji. Ekipa su koja puno bolje igra nego što pokazuju rezultati. Moramo od starta biti kompaktni, dominatni.

Varaždin je promjenio trenera?

- To je uvijek opasno. Bit će 20-30 posto bolji, ali mi se moramo fokusirati na našu igru.

Kako komentirate pobjede Rijeke i Dinama?

- To je fantastično za naš nogomet. Rijeka se branila dobro, dala je gol 93. minuti. Dinamo je bolji od CSKA. Mi smo igrali protiv Rijeke, nisu bili bolji od nas. To ja mislim, možda vi mislite drukčije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.