BORBA ZA DALMACIJU

Šupraha sazvao skupštinu u studenom, Viđak u prosincu

Subota, 20. listopada 2012. 10:23 Napisao/la  Ivan Jelić

Nije prirodno da Split po kadrovima u vrhušci HNS-a bude na začelju, tražimo da budemo ravnopravni s ostalim savezima, kaže Šupraha

Dio skupštinara nogometnog Saveza skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koji su nezadovoljni radom aktualnog predsjednika Paške Viđaka, u petak poslijepodne organizirali su Izvanrednu skupštinu. Od ukupno 53 skupštinara u dvorani za konferencije na Poljudu došlo je njih 36. Donijeli su odluku o smjeni predsjednika Viđaka i sazivanju Izborne skupštine 5. studenog 2012. godine, njihov kandidat za predsjednika je Alozije Šupraha :

 

- To je njihovo demokratsko pravo, nitko im nema pravo zabraniti bilo kakvo okupljanje. Po Statutu se zna dobro tko saziva Skupštinu. Redovita Skupština Nogometnog saveza županije Splitsko-dalmatinske bit će sazvana tijekom mjeseca prosinca, kazao nam je aktualni predsjednik Viđak.

 

Kandidat za predsjednika Šupraha kaže sljedeće:

 

- Kandidirat ću se za mjesto predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Napisat ću svoj program koji ću poslati na adrese svih klubova, neka ga prouče i vide da li je to što svi žele. Ako mi daju potporu, bit ću zadovoljan. Ako me ne podrže, barem ću potaknuti promjene u savezu. Mnoge stvari nisu valjale i od toga ne treba bježati. Treba promijeniti percepciju ljudi o nogometu u našoj županiji. Nije prirodno da Split po kadrovima u vrhušci HNS-a bude na začelju. Tražimo da budemo ravnopravni s ostalim savezima. Nije normalno da ovog vikenda na prvoligaškim terenima nema niti jednog suca iz Dalmacije, ni glavnog, ni četvrtog. Tko to radi nesvjesno stvara zlu krv među ljudima, kao da smo mi nogometna periferija. Naša županija ima dva prvoligaša i šest drugoligaša, kaže Šupraha.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.