Bogat program povodom proslave 109. rođendana Hajduka

Četvrtak, 13. veljače 2020. 09:03 Napisao/la  Toni Bilić
Bogat program povodom proslave 109. rođendana Hajduka

Hajduk slavi danas 109. rođendan, tom prigodom na poljudskoj ljepotici bit će upriličan bogati rođendanski dan.

U klubu su se potrudili da se bijela obitelj okupi u velikom broju, uzvanicima i svima kojima je Hajduk u srcu između ostalog prezentirat će se projekt interpelacijskog centra kluba i muzeja Poljud.

Povodm 109. rođendana bijelih obilježit će se i 75. godina od kada je Hajduk svečano proglašen sportskom momčadi Slobodne Francuske.

Ujedno će se obilježiti četvrt stoljeća od kako je prva momčad Hajduka prvi puta primljena na audenciju kod blaženog pape Ivana Drugog, bilo je to u siječnju 1995. godine.

Svečani dio proslave počet će u podne, u kino-dvorani stadiona na Poljudu promovirat će se knjiga "Hajduk i svijet" autora Jurice Gizdića, klupskog kroničara.

Zatim će se otvoriti još jedna vitrina u čast jedne od legendi kluba, Šime Poduje je bio jedan od najzaslužniji ljudi za obnovu rada kluba 1944. godine kao HŠK Hajduk.

Za najdraži klub odigrao je ovaj Višanin 226 utakmica, zabio 87 golova, bio je član šampionskih momčadi Hajduka 1922. i 1929. godine.

Prijepodne u crkvi Svetog Ante na Poljudu održat će se misa zadužnica za sve preminule trenere, igrače, navijače dužnosnike i članove kluba.

Potom će za se sve navijače i članove kluba poginule u Domovinskom ratu položiti vijenci na svjerenoj tribini stadiona na Poljudu, a u 10,30 sati i za sve preminule nogomteaše na Hajdukovoj grobnici na groblju Lovrinac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.