Igora Tudora čeka puno posla na terenu dok u svlačionici radi inventuru igračkog kadra

Nedjelja, 09. veljače 2020. 11:57 Napisao/la  Toni Bilić

Nitko odavna nije tako dominirao travnjakom kao Lokomotiva u drugom poluvremenu, na sreću domaćina gosti nisu realizirali niti jednu od nekoliko prilika

Sammir i Jairo
Sammir i Jairo Foto: www.hnkhajduk

Čim je postao trener Hajduka, Igor Tudor počeo je slagati igrački kadar.

Splićani su se najprije riješili Ukrajinca Svatoka, koji je bio jedna od promašenih investicija bivšeg sportskog direktora Saše Bjelanović.

Zatim je na posudbu u Mađarsku otišao Beširović, dok je mladi vratar Matijaš odlučio karijeru nastaviti u belgijskom prvoligašu Antwerpenu.

Napadač Delić otišao na posudbu u Istru 1961, vezni igrač Teklić otišao je na posudbu u Varaždin.

Brazilac Jairo, ponajbolji igrač bijelih, karijeru bi trebao nastaviti u Kazahstanu u redovima drugoplasirane momčadi prvenstva Kairat.

Za njega su navodno čelnici toga kluba spremni iskeširati 2,5 milijuna eura.

U nedjeljnom derbiju s Lokomotivom, Tudor je Jaira izvadio na poluvremenu utakmicu uz obrazloženje na presici da je on već u mislima u svojoj novoj momčadi.

Tudor se ne trudi zadržati Jaira kao što je zadržao stopera Ismajlija, kada je stopirao njegovu prodaju u Italiju.

Ako je suditi prema dosadašnjim igrama bijelih, veću minutažu ne mogu očekivati Nejašmić, koji nije odigrao niti minute u dosadašnje dvije prvenstvene utakmice, Čolina i Dolček koji također nisu zaigrali niti minute.

Obojicu je prošlog ljeta uz odštete doveo Bjelanović.

Dolaskom stopera Mujakića, najvjerojatnije i Dimitrova, bez pune minutaže zasigurno će ostati Vučur i Simić koji igraju na toj poziciji.

I njih se može uvrstiti u rubriku "prekobrojni".

Protiv Lokomotive Tudor je na lijevom boku od prve minute postavio napadača Jakoliša umjesto Tahiraja, koji je više nego solidno odigrao u srazu s Varaždinom dok je umjesto požutjelog Jradija priliku dobio Jurić.

Spoznaja da na lijevom boku igraju Jakoliš ili Tahiraj posve je jasna poruka da se Čolina i Dolček nemaju čemu nadati.

Kod bivših trenera, Orešćanina i Burića, mladi reprezentativac Nejašmić bio je standardni član početne momčadi, kod Tudora je standardan za klupu za pričuve.

Kod Tudora nema kompromisa!

Da se osvrenemo s nekoliko riječi na dvoboj s Lokomotivom.

U prvom dijelu bijeli su igrali više nego dobro, bili su dominantni u svakom pogledu, gosti nisu zapucali prema vratima Posaveca.

U nastavku su "lokosi" bili bolji, nitko odavna nije tako dominirao travnjakom kao Lokomotiva, na sreću domaćina gosti nisu realizirali niti jednu od nekoliko prilika.

Nema dvojbe da Tudora čeka puno posla na terenu dok radi inventuru igračkog kadra.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.