UDRUGA NAŠ HAJDUK POSREDUJE

Australski Hrvat zainteresiran za kupovinu Hajduka

Četvrtak, 11. srpnja 2013. 09:50 Napisao/la  Ivan Jelić

Matt Tomaš je porijeklom iz Krila Jesenica (malo mjesto pored Splita, op.a.),  gdje mu je rođen otac

Nije  trebalo dugo čekati da se pojavi novi zainteresirani ulagač za kupnju Hajduka nakon što su američki investitori iskazali zanimanje da kupe 51 posto dionica Grada Splita, koji je većinski vlasnik kluba s Poljuda.

 

 I dok se čeka službena ponuda Amerikanaca, odnosno grupacije poslovnih ljudi iz SAD-a,  koja bi trebala stići  u Banovinu za dva tjedana, pojavila se neslužbena informacija da australski Hrvat Matt Mate Tomaš, koji živi u Melbourneu, želi investirati u Hajduk.

 

 Tomaš je porijeklom iz Krila Jesenica (malo mjesto pored Splita, op.a.),  gdje mu je rođen otac. Veliki je prijatelj sa Žanom Ojdanićem, predsjednikom udruge  Naš Hajduk. Za dvadesetak dana trebao bi doći u Split, porazgovarati s gradonačelnikom Splitom Ivom Baldasarom na temu kupovine dionica Grada, odnosno preuzimanja kluba s Poljuda.

 

 Koliko se moglo iščitati iz australskih medija,  prve veće novce zaradio je u građevinskom sektoru, potom se prebacio  u naftnu industriju da bi zatim radio s rudnicima zlata. U nogometu je bio  tri godine, bio je predsjednik  Melbourne Knighta (bivše Croatije Melbourne, op.a), pokušao je potom kupiti Adelaide United, ali nije uspio u toj nakani.

 

Njegovo ime našlo se 1996. godine na stranicama crne kronike tamošnjih medija, naime bio je osumnjičen da je upleten u  ubojstvo jednog tinejdžera. Proveo je neko vrijeme iza rešetaka, no na suđenju je dokazano da se na mjestu gdje se dogodilo ubojstvo slučajno zatekao, te je pušten na slobodu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.